Téma # Bidfood Kralupy: čerstvé ryby

V dočasných prostorách kralupské zpracovny čerstvých ryb se postupně rozeběhly tři nové stroje za téměř 12 milionů Kč. Vykosťovací stroj, krájecí kalibrovací zařízení a balicí linka velmi ulehčily zpracování ryb. S novými možnostmi balení přišel i nový design maloobchodních obalů Nowaco.
Zpracovna čerstvých ryb v Kralupech obnovila provoz po listopadovém požáru za neuvěřitelných 21 dní v dočasných prostorách. Během února se sortiment čerstvých ryb a plodů moře téměř plně obnovil. Děkujeme!
Včerejší požár byl sice vidět kilometry daleko, ale naštěstí shořela jen malá část jednoho z našich osmi areálů. I dnes ráno se rozjela distribuční auta Bidfood k zákazníkům do všech koutů republiky.
Balírna ryb, kterou Bidfood otevřel v Kralupech nad Vltavou v lednu 1998, se již o rok později významně rozšířila o produkci čerstvých ryb. Mimo jiné započalo ruční filetování lososů a vybudovaly se vivária na humry. V současnosti provoz zpracuje 1 500 tun ryb ročně. Tolik ryb by zaplnilo 70 kamionů, jejichž kolona by byla delší než 1 km.
Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb. Není na světě většího odběratele zmrazených bloků štikozubce tichooceánského (merluccius productus), z kterých řežeme populární rybí filé. Zpravidla do kuchyňské úpravy opracováváme vepřové a hovězí maso. Naše kralupská zpracovna zvěře je jednou z největších ve střední a východní Evropě.
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.