Téma # Bidfood Kralupy: maso

Před dvěma lety Bidfood otevřel zcela nový provoz pro zpracování masa Gurmet a zvěřiny Petron v Opavě, kde zaměstnal 60 lidí. Za poslední rok tu zpracovali 1700 tun hovězího a vepřového masa a 400 tun zvěře. Se zvyšováním produkce pokračují investice do strojního vybavení. Nejnovějším přírůstkem je balicí linka.
Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
Zpracovna vepřového a hovězího masa v Kralupech nad Vltavou patří v rámci České republiky k ojedinělým provozům. Od uvedení do provozu v roce 2003 věnuje velký prostor kuchyňské úpravě masa a zákaznickým objednávkám.
Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb. Není na světě většího odběratele zmrazených bloků štikozubce tichooceánského (merluccius productus), z kterých řežeme populární rybí filé. Zpravidla do kuchyňské úpravy opracováváme vepřové a hovězí maso. Naše kralupská zpracovna zvěře je jednou z největších ve střední a východní Evropě.
Bidfood Kralupy investoval v divizi masa cca 2,5 milionu Kč do technologií na výrobu masných polotovarů, především mletých mas a hamburgerů.
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.