Téma # certifikace

Bidfood zpracovává podle českých cechovních norem ryby i zvěřinu. V mrazicích pultech obchodů se nyní objevuje čtveřice výrobků Petron z jeleního a kančího masa s logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bidfood je od roku 2006 držitelem mezinárodních certifikátů kvality IFS, MSC, ASC, BIO a HACCP. Pravidelné audity certifikačních autorit potvrzují vysokou kvalitu a hygienický standard výrobních a logistických provozů Bidfood. Totéž dokládají četné audity ze strany významných odběratelů a obchodních řetězců.
Prvním a zatím jediným pangasiem bez „éček“ je novinka: Pangas filety bez kůže ASC Nowaco. 100% rybí maso bez přidané vody a konzervačních látek má ASC certifikaci, jenž zaručuje šetrnost a odpovědnost při chovu ryb.
Tresky Skrei žijí za severním polárním kruhem. Každoročně se ryby v nejlepší kondici vydávají na pouť za rozmnožováním. Díky plné síle a pohybu se vyznačují skvělým bílým jemným masem s minimem tuku. V té době se tresky Skrei také loví a Bidfood je již tradičně od února do dubna vozí svým zákazníkům.
Bidfoodu v sortimentu nádobí a kuchyňských potřeb přibývají pomůcky podporující systém HACCP. Ať jde o barevné nože, krájecí desky, skladovací nádoby nebo teploměry, pomohou minimalizovat možná zdravotní rizika v potravinářském provozu z pohledu mikrobiálního i chemického nebezpečí.
Zákazníci nyní mají jistotu, že nákupem produktů označených MSC nepřispívají k drancování oceánů, ale naopak podporují trvale udržitelný rybolov. Bidfood splnil podmínky pro získání prestižních certifikátů Marine Stewardship Council. Tím jako zpracovatel a velkoobchod potravin uzavřel řetězec osvědčení ekologického přístupu k rybářství, zpracování a prodeji.
Dodržení legálních postupů, stálý státní veterinární dohled a odbornost zaměstnanců Bidfood zajišťují, aby se k zákazníkům dostala jen zdravá, perfektně opracovaná zvěřina.