V druhé linii
Děkujeme řidičům, skladníkům, fakturantkám, nákupčím, dělníkům ve výrobě, řezníkům a všem dalším zaměstnancům Bidfoodu! Díky nim se i přes řadu nečekaných překážek dostávají potraviny do maloobchodních prodejen a kuchyní nemocnic nebo domovů seniorů i v těch nejmenších, nejodlehlejších nebo dokonce uzavřených obcích.
Nouzový stav vyhlášený vládou ČR v souvislosti s výskytem koronaviru (SARS CoV-2) nastolil všem zaměstnancům Bidfoodu bez ohledu na to zda nosí montérky nebo oblek řadu překážek v osobním i pracovním životě. Nervozita sice roste, ale naším úkolem je vyrábět potraviny a zásobovat jídlem obyvatele – naše sousedy – v celé republice. Více než kdy jindy je důležité dostat 100 % potravin na místo určení včas, abychom pomohli zajistit v prodejnách potravin dostatek zboží a tím klid.
Pracujeme zodpovědně, abychom složitou situaci společně zvládli. Zavedli jsme zvláštní směnný režim a mimořádná hygienická opatření ve všech našich výrobách – ryby, zeleniny, zmrazená jídla a zeleninové saláty Nowaco, čerstvé maso Gurmet i zmrzliny Prima. Za každou cenu musíme ubránit naše provozy před totální karanténou i přes obecný nedostatek ochranných pomůcek, které se daří průběžně zajišťovat.
Ztráty způsobené uzavřením kaváren, restaurací, hotelů či závodních kuchyní společně zvládneme. Do gastronomie nyní vozíme místo 350 tun potravin denně jen 100 tun a rozdíl zdaleka nedorovnává navyšování prodejů do maloobchodu. Přesto musíme udržet provoz obrovských skladů, moderních výrob, na 500 aut a v neposlední řadě téměř 3 000 stálých zaměstnanců.
Většina zaměstnanců z podstaty své práce nemůže pracovat z domova a dohlížet na děti. I proto vedení společnosti denně jezdí do práce a nepřešlo na home office. Děkujeme všem za skvělou práci, obětavost a sounáležitost. Věřme, že ze současné situace vyjdeme silnější!