Prezentace zvěřiny Petron v Rožnově pod Radhoštěm
Restaurace, které zařadily do stálého menu zvěřinu Petron, mají zájem o jeho rozšiřování. Příkladem je prezentační akce v Rožnově pod Radhoštěm, kam přijelo 28 zástupců z 19 významných restaurací z Valašska. Inspirativní sedmichodové menu připravil šéfkuchař David Wisniowski.
Prezentace byla pojata formou netradiční zážitkové kuchyně ze zvěřiny. O originální kulinářská díla se postaral šéfkuchař David Wisniowski, člen Gastro Teamu Bidfood, za pomoci šéfkuchaře Jana Malachovského z firmy Retigo, v jejichž gastrostudiu se akce konala. Poděkování patří i zástupcům firmy Bonduelle, kteří zajistili netradiční přílohy k pokrmům, a firmě Nektar Natura za pitný režim pro účastníky.
Odborný výklad o zvěřině Petron podal pan Lukáš Volf, garant nákupu zvěřiny. V závěrečné diskuzi se účastníci zajímali zejména o téma nutriční hodnoty a zdravotní nezávadnosti zvěřiny Petron.
Máte-li zájem o prohlídku největší zpracovny zvěře v ČR nebo o podobnou prezentaci v regionu, přímo v provozovně či v Gastrostudiu Bidfood, požádejte svého obchodního zástupce.
Menu
Předkrm:
- Terinka s kančím masem a konfitovaným česnekem, alsaský cibulový koláč
Polévka:
- Krémová bažantí polévka s žemlovými knedlíčky, česnekovými lupínky, slaninový prach
Hlavní chody:
- Kančí kýta v tyrolském špeku s ostružinovou espumou, batátovými noky
- Tagliatelle s trhaným bažantím masem, ratatouile zeleninou a rozmarýnem, parmazán
- Prso z divoké kachny Sous-vide s chřestovým Veloute, ravioly s buvolí ricottou
Specialita:
- Daňčí hřbet v krustě makadamových ořechů, espumou ze smržů, na pečených jablkách, batátové pyré
Dezert:
- Trhanec na jalovci s ostružinami a petrželkovým podmáslím