Rozmrazovací stroj a linka na mleté maso
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.
Rozmrazovací stroj AMW 200 Dual
(cca. 3 miliony Kč)
Stroj francouzské společnosti Sairem pracuje na bázi mikrovln o maximálním výkonu 10 kW. Slouží k rozmrazování zmrazených bloků o vstupní teplotě –20°C. Stroj na základě předem nastaveného programu rozmrazí suroviny typu maso, ryby, zelenina atp. bez potřeby vybalení z kartonu na teplotu kolem –2°C. Celý proces je k surovině velice šetrný, dle programu trvá 3 až 8 minut. Hodinový výkon dosahuje až 500 kg. Rozmrazené bloky jsou dále používány pro prodej nebo další zpracování ve výrobě.
Linka na výrobu mletých mas
(cca. 3,5 milionu Kč)
Výrobní linka od renomované německé společnosti Handtmann se skládá z vakuové narážky s řezací hlavou a porcovacího zařízení. Linka o kapacitě přesahující 7 000 porcí za hodinu přináší možnost výrazného navýšení objemu a zrychlení procesu výroby, čímž se dosáhne i zásadního kvalitativního zlepšení výroby samotné. Stroj nabízí velkou řadu nastavení a modifikací umožňujících vyrábět nejen mletá masa, ale i formované produkty typu hamburger apod.