Rozmrazovací stroj a linka na mleté maso
3. 5. 2017

Rozmrazovací stroj a linka na mleté maso

Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.

Rozmrazovací stroj AMW 200 Dual
(cca. 3 miliony Kč)

Bidfood Kralupy | rozmrazovací stroj

Stroj francouzské společnosti Sairem pracuje na bázi mikrovln o maximálním výkonu 10 kW. Slouží k rozmrazování zmrazených bloků o vstupní teplotě –20°C. Stroj na základě předem nastaveného programu rozmrazí suroviny typu maso, ryby, zelenina atp. bez potřeby vybalení z kartonu na teplotu kolem –2°C. Celý proces je k surovině velice šetrný, dle programu trvá 3 až 8 minut. Hodinový výkon dosahuje až 500 kg. Rozmrazené bloky jsou dále používány pro prodej nebo další zpracování ve výrobě.

Linka na výrobu mletých mas
(cca. 3,5 milionu Kč)

Bidfood Kralupy | linka na výrobu mletých mas

Výrobní linka od renomované německé společnosti Handtmann se skládá z vakuové narážky s řezací hlavou a porcovacího zařízení. Linka o kapacitě přesahující 7 000 porcí za hodinu přináší možnost výrazného navýšení objemu a zrychlení procesu výroby, čímž se dosáhne i zásadního kvalitativního zlepšení výroby samotné. Stroj nabízí velkou řadu nastavení a modifikací umožňujících vyrábět nejen mletá masa, ale i formované produkty typu hamburger apod.

Fotogalerie

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí