Uzeniny z regionů 5 | Davelské uzeniny U Dolejších

Řeznictví a uzenářství U Dolejších v Davli se zabývá zpracováním masa a masných výrobků již od roku 1901. V seriálu Uzeniny z regionů se představuje již pátá rodinná firma, jejíž uzeniny Bidfood distribuuje po celé ČR. V sortimentu uzenin naleznete davelských výrobků nejvíce – šest desítek.

U Dolejších | Jaroslav Dolejší

Čtyři generace mistrů Dolejších

Řeznicko-uzenářskou dílnu a prodejnu vybudoval na davelském náměstí v domě č. p. 97 Jaroslav Dolejší v roce 1901. Do řemesla zasvětil svého syna Františka, který živnost převzal a udržel během II. světové války. V 50. letech mu výrobnu zabavil stát, který prodejnu začlenil pod státní družstvo Jednota.

Také vnuk František se držel rodinné tradice. Po řemeslném zvládnutí oboru vystudoval při zaměstnání VŠV v Brně, katedru hygieny potravin. Stal se uznávaným odborníkem v potravinářství. Ke znovuotevření výrobny a prodejny došlo v roce 1991. V té době dokončoval katedru hygieny potravin na VŠV další František Dolejší, který řemeslo převzal.

U Dolejších | logo

Moderní výroba

S rodinnými příslušníky a zapálenými spolupracovníky se mu podařilo navázat na tradici. Prosperující firma přešla na s.r.o. v roce 2003. Výrobna se přestěhovala do provozu evropských parametrů.

U Dolejších neustále pečlivě sledují technologické trendy a nové poznatky se jim daří skloubit s neměnnými zákony řeznického řemesla.

Uzenářské pochoutky

Uzeniny a masné speciality se v Davli připravují podle původních rodinných receptur. Vysoký obsah kvalitního masa a originální koření jim dodávají lahodnou chuť a vůni. Ta zláká potenciální zákazníky stejně jako třeba pečené speciality ve firemní prodejně v Davli na náměstí.

U Dolejších | prodejna v Davli na náměstí

Několik zajímavostí z řady příkladů poctivé kvality:

  • Jako surovina do vorařské klobásy se používá vepřová plec nakrájená na půlcentimetrové kostičky.
  • Pro koktejlové a vídeňské párky se používají pouze přírodní skopová střívka.
  • Trvanlivé tepelně opracované a fermentované salámy získávají výbornou kvalitu a správně tuhou konzistenci i díky dlouhé době zrání v moderních sušárnách, které patří mezi nejlepší v EU.

V sortimentu je dále zastoupena řada šunek, měkké salámy, slaniny, uzená masa či zabijačkové pochoutky – tlačenky, jaternice, jelítka a prejt.

Kompletní aktuální sortiment davelských uzenin na mujBidfood.cz naleznete pod značkou U Dolejších
Galerie: 
U Dolejších | Davelské pečené koleno | 721371
U Dolejších | Davelská vorařská klobása | 721180
U Dolejších | Davelské párky delikates | 721150
U Dolejších | Davelský herkules ESO | 721523
U Dolejších | Davelská pražská šunka | 721202
U Dolejších | Davelský uzený vepřový bok | 721227
U Dolejších | Davelská šunková tlačenka | 721094
U Dolejších | Davelské macešky | 721095
Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Drůbež Dýšina | drůbeží šunky
Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu. Nyní zde udí šest druhů drůbežích šunek pod značkou Drůbež Dýšina. Šunky z kuřecích a krůtích prsou se vyrábí ve třech kvalitativních třídách s 62%, 73% a 94% masa. Všechny skvěle chutnají a neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.