Téma # hovězí

Dva týdny zralé bio hovězí maso pochází ze simentálského skotu, který se pase a živí výhradně přirozenými krmivy bez genetické modifikace. Kvalitu masa umocňuje také bezstresové prostředí na rakouských certifikovaných farmách.
Víte, jaký je rozdíl mezi steakovým a běžným hovězím masem? Že maso prochází suchým nebo mokrým zráním? Co znamená Grass fed a Grain fed? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Steakové maso – čtvrtý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.
Víte, jak stará jsou zvířata v době porážky? Jaké jsou české ekvivalenty pro anglické názvy částí masa z Irska? Čemu se říká veverka? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Irské hovězí maso – třetí díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.
Víte, že hovězí maso patří ke zdravému životnímu stylu? Jak se mění barva masa s věkem zvířete? Které hovězí je zadní a které přední? Proč si vybrat na guláš kližku a proč kýtu? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Hovězí maso – druhý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.
9. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na začátky zpracovny masa Nowameat – nyní Gurmet. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Gurmet i po 12 letech patří v rámci ČR stále k ojedinělým provozům a náš řeznický guru na vše dohlíží.
Nejen řezníků a pultového prodeje, ale i restaurací a stravovacích provozů se týkají legislativní změny platné od 1. dubna 2015. K požadavkům na značení hovězího masa nyní přibyla nutnost značit i další druhy mas.
Nepodléhejte fámám, ani těm ohledně předpisů. Poslední z trojice článků se zabývá tématy „Značení masa od 1. 4. 2015“, které se týká prodejců i restaurací, a „Výživové údaje od 13. 12. 2016“. Velkoobchod potravin Bidfood se opět snaží přinést svým zákazníkům servis odpovídající nové legislativě.
Z pastvin Jižní Ameriky míří na Váš stůl šťavnatý Rib Eye steak! Víte, že hovězí maso má být před konzumací vyzrálé? Za jak dlouho je hovězí steak nejlepší? A jaký význam má pro chuť masa mramorování?