Bezlepkové rybí prsty pro všechny
30. 11. 2018

Bezlepkové rybí prsty pro všechny

Alternativou k obalovanému smaženému rybímu masu – prstům, porcím filé nebo celým filetám – při bezlepkové dietě jsou nemleté rybí prsty bez lepku značky Nowaco. Díky vyladěnému křupavému obalu z rýžové a kukuřičné mouky chutnají k nerozeznání od klasických rybích prstů.

Rybí prsty bez lepku Nowaco se vyrábí z filet aljašské tresky (Theragra chalcogramma), která se loví v severních oblastech Tichého oceánu. Tyto ryby mají měkké bílé maso. Ve srovnání s ostatními treskami obsahují méně tuku. Filety a tím i prsty jsou samozřejmě bez kostí.

Z bloků filet se řežou jednotlivé prsty, které se obalí ve směsi z rýžové a kukuřičné mouky a předsmaží se v řepkovém oleji. Jeden prst váží 25 g. Před přípravou se prsty nemají rozmrazovat. Mohou se péct na plechu v troubě, smažit na pánvi nebo ve fritéze.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí