Juniorský národní tým první v Chef's Table
V rámci příprav na kuchařskou olympiádu IKA 2020 se Juniorský národní tým AKC ČR vydal do slovinské Lublaně vyzkoušet nejsložitější kuchařskou soutěžní kategorii Chef's Table. Získal tak cenné rady i prvenství v kategorii! Juniorský národní tým vede Marek Svoboda, Executive Chef Bidfood.
Náročná kategorie kuchařské soutěže
Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR se 11. až 13. listopadu 2019 účastnil kuchařské soutěže pořádané slovinským svazem kuchařů v rámci 66. ročníku mezinárodní výstavy Komory cestovního ruchu a pohostinství Slovinska. Mladí čeští kuchaři se přihlásili do kategorie Chef's Table.
Tato kategorie patří podle zadání mezi nejsložitější a to nejen pro svůj rozsah zadání, ale i množství inventáře a surovin, které bylo třeba do Lublaně přivézt. Zadání soutěže je velmi podobné seniorské soutěži, která bude na blížící se kuchařské olympiádě IKA 2020.
Čelem k výzvám
Juniorský tým se chtěl popasovat se složitým úkolem, který plní normálně seniorský národní tým. Vyzkoušet jiné prostředí, vypořádat se s malým prostorem na přípravu, s vařením velkého množství jídel a zvládnout následný výdej pro komisaře a hosty.
Po velkých nervech jsme soutěžní úkol splnili v pětihodinovém intervalu a i kapitán soutěžního týmu Vojtěch Petržela skvěle prezentoval celé menu. Soutěž nám pomohla pro další naší práci a tréninky na olympiádu IKA. Díky kvalitnímu složení týmu komisařů jsme dostali potřebný feedback s radami pro další práci.
Marek Svoboda | manažer Juniorského národního týmu AKC ČR,
Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood, certifikovaný komisař WACS
Juniorský národní tým AKC ČR byl ohodnocen stříbrnou medailí a prvním místem v kategorii Chef's Table.
S Asociací kuchařů a cukrářů ČR spolupracuje Bidfood od roku 1999 a od roku 2013 je jejím generálním partnerem. Společný mají zájem o podporu, vzdělávání a zvyšování prestiže kuchařů a cukrářů v Česku.
Bidfood je současně generálním partnerem Juniorského národního týmu AKC ČR, který vedle podpory také vede.