Mango dozrálé v Peru na stromě v každém obchodě
Šťavnaté, zcela vyzrálé mango chutná úplně jinak než tvrdé mango, které „dojde“ za několik dní po nákupu. Zmrazené vyzrálé mango Nowaco Premium je „ready to eat“ již za půl hodiny. Výhodou manga je, že oproti jiným druhům zmrazeného ovoce pouští minimum vody.
Čerstvé nebo zmrazené?
Mango prodávané jako čerstvé se sklízí zcela nezralé. Měsíc pluje v kontejneru z Jižní Ameriky, v obchodech je tvrdé a doma pomalu „dochází“. Tomu odpovídá jeho chuť.
Mango Nowaco Premium dozrálo v Peru na stromě. Šťavnaté plody byly sklizeny v momentě nejlepší zralosti, kdy obsahují nejvíce cukru, vitamínů a minerálů, a ihned šokově zmrazeny. Proto je chuť rozmrazeného manga mnohem výraznější a plnější než čerstvých plodů.
Zmrazené mango si uchovává svou kvalitu beze změny po celé dva roky – kdykoliv bude chutnat stejně dobře. Ze zmrazeného ovoce a zeleniny nevznikají ztráty způsobené čištěním, loupáním nebo kažením.
Rozmrazování a využití manga
Po testování mang různých odrůd zvítězila s nejlepší chutí, konzistencí i vzhledem odrůda Kent. Mango lze rozmrazovat 30 až 60 minut při pokojové teplotě nebo cca 8 hodin v lednici.
Rozmrazené mango lze konzumovat jako čerstvé. Na rozdíl od jiného zmrazeného ovoce pouští jen minimum vody.
Vynikající je v ovocných salátech, smoothie zmrzlinových pohárech nebo jako součást koláčů a dortů. Mango se po tepelné úpravě hodí také jako příloha k bílému nebo rybímu masu.
Mango odrůdy Kent sklizené v Peru je k dispozici na mujBidfood.cz:
- 400106 Mango Nowaco Premium 15 x 200 g
Ve velkobalení je mango odrůdy Kaew vypěstované ve Vietnamu:
- 405048 Mango kostky Nowaco 1 x 2,5 kg
Tip: Zelené smoothie
Příprava populárního zdravého drinku je velmi jednoduchá, časově nenáročná a cena výsledného smoothie velmi nízká. Z ingrediencí získáte nápoj bohatý na vlákninu, vitamíny a minerální látky:
- 120 g špenát
- 160 g brokolice
- 120 g mango
- 0,5 l jablečný džus
Rozmixováním se směs našlehá a vznikne cca 1 litr smoothie. Místo džusu lze použít také mléko anebo jogurt.