Téma # zelenina

Je libo předkrm z lišek či hustá hříbková polévka? Nechoďte do lesa, nechte si houby přivézt. Objednejte si pravé hřiby, lišky nebo podzimní směs vybíravého šumavského houbaře. Za dva dny máte na stole bedničku čerstvě nasbíraných a očištěných hub.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Víte, že na každý druh lesní houby, která se zpracovává do směsí hub, se musí jít v procesu výroby jinak?
Víte, že jahody Nowaco se sklízí v Egyptě od ledna do března?
Šťavnaté, zcela vyzrálé mango chutná úplně jinak než tvrdé mango, které „dojde“ za několik dní po nákupu. Zmrazené vyzrálé mango Nowaco Premium je „ready to eat“ již za půl hodiny. Výhodou manga je, že oproti jiným druhům zmrazeného ovoce pouští minimum vody.
Víte, že zmrazené žampiony Nowaco pocházejí z Nizozemí?
Víte, že se cibule sklízí pomocí speciálních zemědělských strojů? A jak se dále zpracovává?
Víte, že zmrazená polévková zeleninová směs nemá u všech výrobců stejné složení?
Víte, že nejlepší špenát v Evropě roste v Belgii? A pro zmrazený listový špenát se sklízí výhradně mladé rostliny? A proč je sekaný špenát levnější?
Víte, že používání zmrazených bylinek namísto sušených nebo bylinek z květináčů má hned několik výhod: silnější aroma, výraznější barvu, menší dávkování a stálou kvalitu?