Zvěřina Petron 4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa

Jelení hřbet na jalovci se žampiony
Zvěřina je lehce stravitelná, dieteticky hodnotná potravina. Vyměňte těžké přílohy a omáčky za čočku nebo chřest a můžete zvěřinové pokrmy servírovat po celý rok. Jistotou kvalitní zvěřiny na zdivočelém trhu se může stát jen silná značka. Obraťte se s důvěrou na Petron.


 

Zájem o zvěřinu ze strany tuzemských i zahraničních restauratérů stále roste díky její vysoké nutriční hodnotě i kulinářské atraktivitě. Na českém trhu ale až do této chvíle chyběla silná značka, která by zajišťovala konstantní kvalitu.

Antonín Rubáš | marketingový ředitel

Daňčí svíčková s dvoubarevnou čočkou a křepelčím vejcem

Vliv zvěřiny na zdraví

Zvěřina je vynikající přírodní potravina. Vyznačuje se nízkým podílem tuku, jehož složení je příznivé, protože obsahuje méně cholesterolu.

Díky vysokým podílům omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin má pozitivní vliv na nervovou soustavu a oběhový systém. Preventivně působí proti srdečně-cévním onemocněním, rozvíjí imunitní schopnosti organismu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Zvěřinové maso obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny, vitamíny skupiny B, železo, zinek, vápník a esenciální aminokyseliny, které si lidské tělo není schopné samo vytvořit.

Kančí kýta na ragú z lesních hub a smržůV porovnání s jatečním masem má jemnější svalová vlákna. Při usmrcení odstřelem zůstává ve tkáních velké množství krve. I proto má onu typickou chuť a tmavé zbarvení.

Zvěřinové maso je lehce stravitelná, protože obsahuje nižší podíl vaziva. Představa, že je těžké, se vžila kvůli omáčkám a přílohám, se kterými se obvykle podává. Díky zvěřině Petron sezóna nikdy nekončí, tak je vhodné zvěřinová jídla pro celoroční nabídku odlehčit.

Základní informace o značce najdete na stránce Petron – česká zvěřina

Zvěřina Petron pochází od prověřených mysliveckých sdružení 1 | Legální výkup zvěře zaručuje kvalitní zvěřinu
Podrobnosti o kontrolách a zpracování najdete v předchozí části 3 | Zpracování zvěřiny máme pod kontrolou
O možných problémech s nelegální zvěřinou se dočtete v 2 | Rizika a sankce Vám s námi nehrozí

Aktuální sortiment naleznete v online velkoobchodu potravin mujBidfood.cz v kategorii Maso | Zvěřina
a recepty s kalkulacemi na klasické, ale i lehčí pokrmy:
Jelení hřbet na jalovci se žampiony
Daňčí svíčková s dvoubarevnou čočkou a křepelčím vejcem
Kančí kýta na ragú z lesních hub a smržů
Srnčí medailonky na omáčce z lesních plodů s konfitovanými brambůrky a hříbky
Plátky z jelení kýty s omáčkou z červeného vína, chřestem a jedlými kaštany

243-srnci-medajlonky-lesni-plody-hribky.jpg

Kde koupit zvěřinu

Značka Petron garantuje mezinárodně certifikovanou kvalitu. Za cíl si vytkla pozvednout trh se zvěřinou na vyšší úroveň podobně jako se to společnosti Bidfood podařilo u drůbeže, ryb a červeného masa.

Hlavní část produkce Petron míří do gastronomických zařízení včetně těch nejluxusnějších. V lovecké sezóně to je převážně čerstvá chlazená zvěřina, mimo sezónu hluboce zmrazená. Přibližně 10% rozváží Bidfood do maloobchodních prodejen.

Děkujeme všem zákazníkům, kteří zvěřinu Petron odebírají. Neb to jediné je pravé ocenění naší kvalitní práce. Zaměstnanci se neustále vzdělávají a věříme, že celý proces zpracování neustále zdokonalujeme.

Lidmila Šteffelová | oddělení kvality

Export zvěřiny

Až 500 tun ročně poputuje také do zahraničí. Cílem značky Petron je oproti současným zvyklostem vyvážet zpracované finální produkty s vysokou přidanou hodnotou.

Výrobky z české zvěřiny chceme v roce 2014 exportovat hlavně do zemí západní Evropy, jako je Itálie, Švýcarsko, Rakousko, Německo a Nizozemí.

Predrag Bilič | ředitel společnosti Bidfood Kralupy

Mohlo by vás zajímat
Tomáš Krátký
Představujeme Vám Tomáše Krátkého, kuchaře – umělce, člena klubu Chef de Chefs, žáka Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního a hlavně je ozdobou denního menu. A proč si vybral zvěřinu Petron?
Nabídka zvěřiny Petron se s rostoucí poptávkou neustále rozšiřuje. Zejména řezníci požadují části masa s kostí a tak jim kralupská zpracovna zvěře vyšla vstříc s desítkami nových chlazených položek v sortimentu zvěřiny Petron.