Zvěřina Petron 4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa
Zájem o zvěřinu ze strany tuzemských i zahraničních restauratérů stále roste díky její vysoké nutriční hodnotě i kulinářské atraktivitě. Na českém trhu ale až do této chvíle chyběla silná značka, která by zajišťovala konstantní kvalitu.
Antonín Rubáš | marketingový ředitel
Vliv zvěřiny na zdraví
Zvěřina je vynikající přírodní potravina. Vyznačuje se nízkým podílem tuku, jehož složení je příznivé, protože obsahuje méně cholesterolu.
Díky vysokým podílům omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin má pozitivní vliv na nervovou soustavu a oběhový systém. Preventivně působí proti srdečně-cévním onemocněním, rozvíjí imunitní schopnosti organismu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Zvěřinové maso obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny, vitamíny skupiny B, železo, zinek, vápník a esenciální aminokyseliny, které si lidské tělo není schopné samo vytvořit.
V porovnání s jatečním masem má jemnější svalová vlákna. Při usmrcení odstřelem zůstává ve tkáních velké množství krve. I proto má onu typickou chuť a tmavé zbarvení.
Zvěřinové maso je lehce stravitelné, protože obsahuje nižší podíl vaziva. Představa, že je těžké, se vžila kvůli omáčkám a přílohám, se kterými se obvykle podává. Díky zvěřině Petron sezóna nikdy nekončí a proto je vhodné zvěřinová jídla pro celoroční nabídku odlehčit.
Kde koupit zvěřinu
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Recepty na pokrmy z fotografií jsou dostupné na mujBidfood.cz; po přihlášení i s kalkulací:
Značka Petron garantuje mezinárodně certifikovanou kvalitu. Za cíl si vytkla pozvednout trh se zvěřinou na vyšší úroveň podobně jako se to společnosti Bidfood podařilo u drůbeže, ryb a červeného masa.
Hlavní část produkce Petron míří do gastronomických zařízení včetně těch nejluxusnějších. V lovecké sezóně to je převážně čerstvá chlazená zvěřina, mimo sezónu hluboce zmrazená. Přibližně 10% rozváží Bidfood do maloobchodních prodejen.
Děkujeme všem zákazníkům, kteří zvěřinu Petron odebírají. Neb to jediné je pravé ocenění naší kvalitní práce. Zaměstnanci se neustále vzdělávají a věříme, že celý proces zpracování neustále zdokonalujeme.
Lidmila Šteffelová | oddělení kvality
Export zvěřiny
Až 500 tun ročně poputuje také do zahraničí. Cílem značky Petron je oproti současným zvyklostem vyvážet zpracované finální produkty s vysokou přidanou hodnotou.
Výrobky ze zvěřiny chceme v roce 2014 exportovat hlavně do zemí západní Evropy, jako je Itálie, Švýcarsko, Rakousko, Německo a Nizozemí.
Predrag Bilič | ředitel společnosti Bidfood Kralupy
V sérii článků se dále dočtete:
- Zvěřina Petron pochází od prověřených mysliveckých sdružení...
1 | Legální výkup zvěře zaručuje kvalitní zvěřinu - O možných problémech s nelegální zvěřinou...
2 | Rizika a sankce Vám s námi nehrozí - Podrobnosti o kontrolách a zpracování...
3 | Zpracování zvěřiny máme pod kontrolou