Zvěřina Petron 4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa
23. 9. 2014

Zvěřina Petron 4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa

Zvěřina je lehce stravitelná, dieteticky hodnotná potravina. Vyměňte těžké přílohy a omáčky za čočku nebo chřest a můžete zvěřinové pokrmy servírovat po celý rok. Jistotou kvalitní zvěřiny na zdivočelém trhu se může stát jen silná značka. Obraťte se s důvěrou na Petron.

Zájem o zvěřinu ze strany tuzemských i zahraničních restauratérů stále roste díky její vysoké nutriční hodnotě i kulinářské atraktivitě. Na českém trhu ale až do této chvíle chyběla silná značka, která by zajišťovala konstantní kvalitu.

Antonín Rubáš | marketingový ředitel

Vliv zvěřiny na zdraví

Zvěřina je vynikající přírodní potravina. Vyznačuje se nízkým podílem tuku, jehož složení je příznivé, protože obsahuje méně cholesterolu.

Díky vysokým podílům omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin má pozitivní vliv na nervovou soustavu a oběhový systém. Preventivně působí proti srdečně-cévním onemocněním, rozvíjí imunitní schopnosti organismu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Daňčí svíčková s dvoubarevnou čočkou a křepelčím vejcem

Zvěřinové maso obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny, vitamíny skupiny B, železo, zinek, vápník a esenciální aminokyseliny, které si lidské tělo není schopné samo vytvořit.

Kančí kýta na ragú z lesních hub a smržů

V porovnání s jatečním masem má jemnější svalová vlákna. Při usmrcení odstřelem zůstává ve tkáních velké množství krve. I proto má onu typickou chuť a tmavé zbarvení.

Zvěřinové maso je lehce stravitelné, protože obsahuje nižší podíl vaziva. Představa, že je těžké, se vžila kvůli omáčkám a přílohám, se kterými se obvykle podává. Díky zvěřině Petron sezóna nikdy nekončí a proto je vhodné zvěřinová jídla pro celoroční nabídku odlehčit.

Kde koupit zvěřinu

Značka Petron garantuje mezinárodně certifikovanou kvalitu. Za cíl si vytkla pozvednout trh se zvěřinou na vyšší úroveň podobně jako se to společnosti Bidfood podařilo u drůbeže, ryb a červeného masa.

Hlavní část produkce Petron míří do gastronomických zařízení včetně těch nejluxusnějších. V lovecké sezóně to je převážně čerstvá chlazená zvěřina, mimo sezónu hluboce zmrazená. Přibližně 10% rozváží Bidfood do maloobchodních prodejen.

Srnčí medailonky na omáčce z lesních plodů s konfitovanými brambůrky a hříbky

Děkujeme všem zákazníkům, kteří zvěřinu Petron odebírají. Neb to jediné je pravé ocenění naší kvalitní práce. Zaměstnanci se neustále vzdělávají a věříme, že celý proces zpracování neustále zdokonalujeme.

Lidmila Šteffelová | oddělení kvality

Export zvěřiny

Plátky z jelení kýty s omáčkou z červeného vína, chřestem a jedlými kaštany

Až 500 tun ročně poputuje také do zahraničí. Cílem značky Petron je oproti současným zvyklostem vyvážet zpracované finální produkty s vysokou přidanou hodnotou.

Výrobky ze zvěřiny chceme v roce 2014 exportovat hlavně do zemí západní Evropy, jako je Itálie, Švýcarsko, Rakousko, Německo a Nizozemí.

Predrag Bilič | ředitel společnosti Bidfood Kralupy

V sérii článků se dále dočtete:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí