Téma # kurzy

V čem tkví kouzlo mexické kuchyně? „My vždy připravujeme jídlo tak, aby krásně vonělo,“ prozrazuje Luis Antonio Arronte Lima, Executive Chef pražských restaurací Las Adelitas a La Taqueria. Právě on byl lektorem dubnového kurzu Originální mexické kuchyně v Bidfood Gastrostudiu.
Technologie, ukázky kuchařských postupů, představení nových surovin a interaktivní prostředí vybízející k zastavení. To vše nabídne Bidfood Training Academy na letošním Expu. Pod palcem jí má šéfkuchař Marek Svoboda. „Do Letňan přeneseme to nejlepší z našich kurzů,“ říká.
Pokrmy plné barev a chutí k jaru zkrátka patří. Ovšem to, aby zároveň dávaly ekonomický smysl a hosté byli ochotni za ně zaplatit, je kritérium, které limituje nejednoho kuchaře. Ale někteří mají šetření v krvi. „Halíře dělají talíře!“ ví René Tichý, šéfkuchař z hotelu Ostrov.
Sezona zvěřiny je teď v plném proudu, a proto šéfkuchař Marek Svoboda připravil v Bidfood Gastrostudiu seminář zaměřený právě na ni. Zvolené pokrmy zaujaly účastníky kurzu zajímavými a netradičními kombinacemi a skvěle vyladěnými recepturami.
Denně pro své klienty a zaměstnance připraví přes 3 000 obědů, a to hned v několika variantách. „Kromě chutí musíme brát ohledy i na doporučenou dietu a zdravotní stav klienta,“ říká Tomáš Pondělíček ze společnosti SeneCura, která provozuje domovy pro seniory.
Neustále přichází s něčím novým. V Bidfood Gastrostudiu představil hotové vývary Perfect Chefs, které mají usnadnit práci profesionálním i amatérským kuchařům. „Díky nim už nejde jen o to, co dáváte do hrnce, ale můžete se plně soustředit na to, co z něj vyndáte,“ říká šéfkuchař Filip Sajler.
V roce 2010 svou kariéru v Bidfood Gastrostudiu odstartovala. Tehdy ještě jako jedna ze soutěžících v reality show 'Na nože!'. Teď se sem Iveta Fabešová vrátila jako respektovaná cukrářka a ambasadorka mléčných produktů Elle & Vire, které zde představila.
První podzimní workshop Nové nápady na catering voněl od začátku až do konce masem! Aby také ne, když ho vedli šéf výroby Gurmetu Milan Urban a šéfkuchař Marek Svoboda, který je ambasadorem U.S.Beef. Společně dělali klobásy, maso a nechybělo ani představení nových technologií.
Nejdražší seminář s ohledem na ceny surovin, inspirativní menu a lektor, jehož sláva se dotýká hvězd! Přesně to sliboval kurz Italské kuchyně zaměřený na seafood, který vedl v Bidfood Gastrostudiu šéfkuchař Riccardo Lucque, zakladatel skupiny La Collezione.
Úplně první kurz v Bidfood Gastrostudiu vedl v lednu 2009 právě Manfred Klein. Teď se zde loučil a to ve velkém stylu. „Budoucí kuchaři se učí, jak pracovat se surovinami, ale na koření se ve výuce zapomíná. Přitom právě díky němu se od sebe národní kuchyně odlišují,“ říká Manfred Klein.