Téma # maso

Popularita stravování v jídelnách roste. Proto se v dalším semináři Maso ve výživě, využití tradičních surovin a úspora energií team Banquet zaměřil na dámy a pány, kteří vaří malým i velkým strávníkům. Prostory menzy v Hradci Králové se zaplnily do posledního místa. Na 70 účastníků doslova hltalo prezentaci, a to slovní i praktickou část.
Tato tradiční pochutina se vyrábí v Česku po staletí. Receptury se předávají z generace na generaci a patří k nejstřeženějším rodinným tajemstvím řezníků. Vinná klobása Gurmet se vyrábí z vybraného vepřového masa a moravského vína. Řeznickým mistrům z kralupského Bidfoodu se podařilo vyvážit její chuť excelentně.
Majestátní bizoni tráví celý rok na rozlehlých pastvinách, takže jejich maso má méně tuku. Omezené množství bizoního masa řezníci z Bidfoodu dokonale zpracují a nechají jej pro zákazníky vyzrát. Maso bizonů chutná jako hovězí s nádechem zvěřiny.
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.
Pečeně marinovaná v medu, vepřové paličky nebo žebra v BBQ marinádě usnadní a zrychlí práci v kuchyni. Každý kuchař docílí stejně skvělého výsledku, protože u mas Tender Pork je vždy zaručena skvělá chuť, křehkost a šťavnatost.
Boom zájmu o zdravější potraviny dal vzniknout novince značky Gurmet společnosti Bidfood. Celý rok specialisté na maso a výživu neúnavně hledali ideální složení výrobku, až našli to nejlepší a vznikl MaZel, vyvážená směs mletého masa a zeleniny. Výjimečnost výrobku potvrdila i Potravinářská komora prestižním oceněním.
Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.
Před dvěma lety Bidfood otevřel zcela nový provoz pro zpracování masa Gurmet a zvěřiny Petron v Opavě, kde zaměstnal 60 lidí. Za poslední rok tu zpracovali 1700 tun hovězího a vepřového masa a 400 tun zvěře. Se zvyšováním produkce pokračují investice do strojního vybavení. Nejnovějším přírůstkem je balicí linka.