Balicí linka pro zpracovnu masa v Opavě
31. 3. 2021

Balicí linka pro zpracovnu masa v Opavě

Před dvěma lety Bidfood otevřel zcela nový provoz pro zpracování masa Gurmet a zvěřiny Petron v Opavě, kde zaměstnal 60 lidí. Za poslední rok tu zpracovali 1700 tun hovězího a vepřového masa a 400 tun zvěře. Se zvyšováním produkce pokračují investice do strojního vybavení. Nejnovějším přírůstkem je balicí linka.

Balicí linka Variovac za tři miliony Kč se stala "miláčkem" ve výrobě téměř ihned po instalaci v prosinci 2020. Linka přišla v nejvhodnější chvíli, kdy prudce vzrostl prodej retailových balení, a bylo tak možné zvýšit kapacitu balení až šestinásobně. (Vyšší prodeje do maloobchodu tak alespoň částečně pokrývají chybějící prodeje do gastronomie.)

Linka balí maso do vaniček technologií MAP (Modified Atmosphere Packaging). Balením do ochranné atmosféry se prodlužuje trvanlivost a zachovává červená barva masa. Změněná atmosféra ve vaničce se liší od vzdušné atmosféry, kterou dýcháme, poměrem plynů – kyslíku, dusíku, oxidu uhličitého ad.

Aktuální sortiment masa vlastní výroby naleznete na mujBidfood.cz pod značkami:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí