Téma # Bidfood Opava: pečivo

Vůně pečících se malých plundrových mřížek Bagetier přiláká nové zákazníky, hosty k snídani či děti do jídelny. Zlatavé mini pečivo vydrží díky bohaté pudinkové náplni vláčné až do druhého dne po dopečení. Z opavské výroby míří k zákazníkům již čtyři kombinace příchutí.
V Opavě byla výroba těst a pečiva zahájena na jaře 2010. Do širšího povědomí se zapsalo listové těsto pod značkou Nowaco, později (2013) v obalech tradičních českých jídel Dobroty babičky Kláry. Díky vysoce kvalitním surovinám a unikátní technologii dosahuje struktura těsta až 90 vrstev. Klasický ruční postup hnětení, válení, prokládání tukem a překládání nahrazuje 50 metrů dlouhá a velmi složitá výrobní linka.
V Opavě navazujeme na tradici zdejších mrazíren sahající do 50. let 20. století. Některé produkty zde vyrábíme podle původních receptur dodnes, ovšem v moderních provozech splňujících povinné i dobrovolné normy. Nyní jsme největším výrobcem zmrzlin na území České a Slovenské republiky, významným výrobcem zmrazených jídel či masa sous-vide.