Téma # Bidfood Opava: zmrzliny

Nanuky a dřeně Mrož obsahují oproti ostatním zmrzlinám extrémně vysoký podíl ovoce – vždy přes 50 %. Díky tomu se obejdou bez aromat a barviv. Mezi další suroviny patří smetana a tvaroh. Pro svou přírodní vyváženou chuť se stal Mrož jedním z nejoblíbenějších nanuků.
Smetanovým zmrzlinám Pegas Premium v křupavé čokoládě nebo oplatkovém kornoutu tradičně nikdo neodolá. Ovšem letos se pokušení násobí s novou trojicí smetanových zmrzlin v kelímcích, kornoutem snů Pegas Cream Dream nebo jahodovou smetanovou zmrzlinou v kornoutu, která je posypána lískovými oříšky.
Výroba zmrazených ovocných krémů na dřívku má v opavských mrazírnách tradici již od počátku 70. let. Zmrzliny se v Bidfoodu Opava vyvíjí a vyrábí z prvotřídních surovin – tvarohu, smetany, jogurtu nebo čerstvého ovoce. V současnosti se v Opavě vyrobí 12 milionů litrů zmrzliny ročně. To představuje zhruba 1000 kamionů, které by vytvořily 18 km dlouhou kolonu.
V Opavě navazujeme na tradici zdejších mrazíren sahající do 50. let 20. století. Některé produkty zde vyrábíme podle původních receptur dodnes, ovšem v moderních provozech splňujících povinné i dobrovolné normy. Nyní jsme největším výrobcem zmrzlin na území České a Slovenské republiky, významným výrobcem zmrazených jídel či masa sous-vide.
Největší český výrobce zmrzlin Bidfood Opava vyváží své výrobky do celé Evropy. Nově zmrzliny z opavského závodu míří až na vietnamský trh, kde jsou evropské výrobky synonymem pro kvalitu. Odhadnete, jaké chutě upřednostňují vietnamští spotřebitelé?