Gurmet – čerstvé maso a masné výrobky

Gurmet – čerstvé maso a masné produkty | logoBidfood pod značkou Gurmet zpracovává vepřové a hovězí maso. Od spuštění výroby v roce 2003 se zaměřuje na kuchyňskou úpravu. Takové čerstvé maso je již připravené pro přímé gastronomické využití. Dále z masa vyrábí masné produkty nejvyšší kvality. Denně velkoobchod potravin Bidfood rozveze zákazníkům 10 tun čerstvého masa a výrobků Gurmet.

Aktuální sortiment naleznete v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Gurmet
a informace k výrobě Bidfood Kralupy Čerstvé maso a polotovary

Čerstvé maso Gurmet

Ve vlastním moderním provozu v Kralupech nad Vltavou řezníci mimo jiné bourají vepřové půlky a hovězí čtvrtě, které se nakupují výhradně z farem a porážek napříč celou Českou republikou. Nabídka masa Gurmet se zaměřuje vedle celých partií jednotlivých druhů mas v kuchyňské úpravě také na specifickou výrobu konkrétní úpravy dle přání zákazníka. Zájem o plátkování, mletí či marinování roste a sortiment se dle požadavků zákazníků pravidelně doplňuje.

Vepřové a hovězí maso se zpracovává pod stálým veterinárním dozorem. Samozřejmostí je dodržování teplotního řetězce. Maso a masné výrobky se zpracovávají a skladují v klimatizovaných prostorách, včetně expedičních ramp. Odtud se kvalitní čerstvé maso Gurmet distribuuje do gastronomických provozů a ve formě malobalení do maloobchodní sítě.

Úrovně zpracování

Výrobní úpravy – Kuchyňská úprava – Plátky

VÚ = výrobní úprava masa

Úroveň opracování konkrétního řezu masa daná základním dělením suroviny při bourání.

KÚ = kuchyňská úprava

Anatomická úprava konkrétních částí. Maso je odblaněno, zbaveno tukového krytí, chrupavek, krevních sraženin apod. Gurmet se specializuje na kuchyňskou úpravu, tj. maso je připravené na přímé kuchařské zpracování.

Plátky

Pro výrobu kalibrovaných porcí slouží specializované strojní zařízení. Díky němu jsou plátky masa Gurmet pravidelné a přesně kalibrované v tloušťce od 4 mm do 8 cm.

Zvláštní režimy objednávání

OBJ = položka na objednávku

Produkt v konkrétní specifikaci a hmotnosti není skladem, ale vyrábí se na základě objednávky určitého množství kusů či balení podle dané specifikace a hmotnosti.

ZÁK = zákaznická objednávka

Specifická objednávka položky. Zákazník si volí objem, počet a gramáž plátků, velikost kostek, zrnitost mletí, marinádu apod.

Gurmet | Grill pack 2: krkovice knusper, hamburger, klobása merquez | 714202

Mleté polotovary a výrobky na grilování

Sortiment doplňují masné polotovary. Kromě klasických mletých mas to je hovězí tatarák nebo řada mletých mas tvarovaných a kalibrovaných na hamburgery.

K ochuceným výrobkům patří mimo hamburgerů také čevapčiči a řecké koule. Velmi oblíbené jsou grilovací klobásy merquez a chipolata.

Balení masa a masných výrobků

Čerstvé maso Gurmet se balí vakuově nebo do vaniček s ochrannou atmosférou. Vakuově balené maso si maximálně zachovává čerstvost, protože je po vybourání ihned zpracováno a zavakuováno, a má delší dobu trvanlivosti. Vakuově balené hovězí maso zraje po celou dobu skladování. Maso při skladování neosychá, tzn. má nižší ztrátovost. Další výhodou je vysoká úroveň hygieny. Na rozdíl od volně loženého masa nepřichází vakuově balené maso při manipulaci do kontaktu s okolními vlivy.

Katalog Sous‑vide maso Banquet 2018

Sous‑vide maso Banquet 2018

Výrobky Banquet premium Sous-vide stačí vyjmout z obalu a ohřát. Katalog přináší tipy na servírování i vzorovou kalkulaci.

Maso Sous-vide Banquet mi několikrát zachránilo rozjetý raut. Je totiž ihned připraveno k servírování. Díky jeho balení ho mohu mít velké množství okamžitě k dispozici.

Marek Svoboda | vedoucí Gastrostudia

Katalog Maso 2017

Maso 2017

Disponujeme zkušeným prodejním týmem, který je Vám vždy k dispozici s odbornou radou, jaký druh masa je pro Vás v danou chvíli tou nejlepší volbou.
Tak, abyste se v celém sortimentu lépe zorientovali, přicházíme s novým katalogem masa. Najdete zde nabídku nejen těch nejžádanějších druhů mas (vepřového, hovězího či drůbežího), ale také stále žádanější sortiment masa telecího či jehněčího.

Jakub Trtík | garant nákupu masa

Katalog Burger concept 2017

Burger concept 2017

Hamburger tipy a triky, široká nabídka a inspirace pro vynikající burgery:

  • maso na přípravu vlastních burgerů
  • hovězí a ostatní burgery
  • Great Burger – koncept pro stánky
  • bulky, základ burgeru
  • omáčky a doplňky
  • hranolky a přílohy
  • servírování burgerů
  • technologické vybavení
Mohlo by vás zajímat
Bidfood Expo 2017 | Olomouc
Děkujeme všem návštěvníkům Bidfood Expo 2017 za setkání na největší gastronomické události pro odbornou veřejnost v ČR. Věříme, že jsme Vás dokázali inspirovat, a ceníme si zpětné vazby, která nás motivuje k další práci. Těšíme se na Vás na Bidfood Expo 2019.
Čerstvé maso v kuchyňské úpravě
Kuchyňská úprava masa významně šetří práci a čas v kuchyni zákazníka. Výrobní závod na zpracování masa v Kralupech vznikl v roce 2003 s cílem připravovat čerstvé maso přesně podle objednávek zákazníka bez výroby do zásoby. Průvodce přináší přehled základních druhů masa v kuchyňské úpravě a jak si je objednat.