Gurmet – čerstvé maso a masné speciality
Čerstvé maso Gurmet
Ve vlastním moderním provozu v Kralupech nad Vltavou řezníci mimo jiné bourají vepřové půlky a hovězí čtvrtě, které se nakupují výhradně z farem a porážek napříč celou Českou republikou. Nabídka masa Gurmet se zaměřuje vedle celých partií jednotlivých druhů mas v kuchyňské úpravě také na specifickou výrobu konkrétní úpravy dle přání zákazníka. Zájem o plátkování, mletí či marinování roste a sortiment se dle požadavků zákazníků pravidelně doplňuje.
Vepřové a hovězí maso se zpracovává pod stálým veterinárním dozorem. Samozřejmostí je dodržování teplotního řetězce. Maso a masné výrobky se zpracovávají a skladují v klimatizovaných prostorách, včetně expedičních ramp. Odtud se kvalitní čerstvé maso Gurmet distribuuje do gastronomických provozů a ve formě malobalení do maloobchodní sítě.
Úrovně zpracování
VÚ = výrobní úprava masa
Úroveň opracování konkrétního řezu masa daná základním dělením suroviny při bourání.
KÚ = kuchyňská úprava
Anatomická úprava konkrétních částí. Maso je odblaněno, zbaveno tukového krytí, chrupavek, krevních sraženin apod. Gurmet se specializuje na kuchyňskou úpravu, tj. maso je připravené na přímé kuchařské zpracování.
Plátky
Pro výrobu kalibrovaných porcí slouží specializované strojní zařízení. Díky němu jsou plátky masa Gurmet pravidelné a přesně kalibrované v tloušťce od 4 mm do 8 cm.
Zvláštní režimy objednávání
OBJ = položka na objednávku
Produkt v konkrétní specifikaci a hmotnosti není skladem, ale vyrábí se na základě objednávky určitého množství kusů či balení podle dané specifikace a hmotnosti.
ZÁK = zákaznická objednávka
Specifická objednávka položky. Zákazník si volí objem, počet a gramáž plátků, velikost kostek, zrnitost mletí, marinádu apod.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Mleté polotovary a výrobky na grilování
Sortiment doplňují masné polotovary. Kromě klasických mletých mas to je hovězí tatarák nebo řada mletých mas tvarovaných a kalibrovaných na hamburgery.
K ochuceným výrobkům patří mimo hamburgerů také čevapčiči a řecké koule. Velmi oblíbené jsou grilovací klobásy merquez a chipolata.
Balení masa a masných výrobků
Čerstvé maso Gurmet se balí vakuově nebo do vaniček s ochrannou atmosférou. Vakuově balené maso si maximálně zachovává čerstvost, protože je po vybourání ihned zpracováno a zavakuováno, a má delší dobu trvanlivosti. Vakuově balené hovězí maso zraje po celou dobu skladování. Maso při skladování neosychá, tzn. má nižší ztrátovost. Další výhodou je vysoká úroveň hygieny. Na rozdíl od volně loženého masa nepřichází vakuově balené maso při manipulaci do kontaktu s okolními vlivy.