Maso Gurmet a zvěřina Petron expandují
Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
Nová opavská továrna
Myšlenka vybudovat druhou továrnu na zpracování masa Gurmet a zvěřiny Petron v Opavě se začala zhmotňovat v červnu 2018 v sousedství opavského distribučního depa. Již v březnu 2019 bylo postupně zahájeno bourání vepřových půlek a hovězích čtvrtí. Maso v kuchyňské úpravě a masné polotovary Gurmet z opavské výroby již dostávají zákazníci z dep Opava a Velké Meziříčí. Naplno se výroba včetně zpracování zvěře rozjede v polovině roku 2019. Investice dosáhla cca 140 milionů Kč.
Rozšíření kralupského provozu Gurmet
Loni se zároveň zvětšila zhruba o třetinu plocha kralupské zpracovny vepřového a hovězího masa. Postupná investice okolo 40 milionů Kč zahrnuje technologické vybavení, přístavbu i modernizaci stávajících kapacit.
Novinky Gurmet
Díky tomu se daří rozšiřovat portfolio výrobků. Vinná klobása, tradiční sekaná, hamburgery různých průměrů a gramáží nebo plátky na ptáčky patří k již zaběhnutým novinkám značky Gurmet. Nyní se chystá nová řada bio výrobků.
K velkým posunům došlo také v balení výrobků. Atraktivního skinového balení se dočkalo steakové maso. Koneční spotřebitelé dostávají výrobky v propracovanějších obalech s řadou informací včetně doporučené kuchyňské úpravy.
Aktuální sortiment masa vlastní výroby naleznete na mujBidfood.cz pod značkami: