Názor zákazníka e-shopu: Nařídil jsem vážit a počítat

"V e-shopu mám kdykoliv k dispozici kalkulace v aktuálních cenách a můžu sledovat, jestli náklady na suroviny stále odpovídají cenám, za které pak jídlo prodávám.“ Říká Miroslav Mrázek, majitel restaurace Pizza Taverna v Rychnově nad Kněžnou.

Miroslav Mrázek | Pizza Taverna, Rychnov nad Kněžnou

Můžete představit Váš podnik?

Specializujeme se na italskou a mezinárodní kuchyni. Vedle vlastních těstovin a pizzy nabízíme třeba steaky. Jako první široko daleko jsme před devíti lety přišli se salátem César a tradičním hotelovým ‚Club’ sendvičem.

Předtím jsem pracoval v Allegru (dnes CottoCrudo), restauraci pražského hotelu Four Seasons, kterou vedl Vito Mollica. To pro mě byla nejlepší škola gastronomie. Mám paměť na chutě a něco italského jsem chtěl přenést sem. Když jsem se do Rychnova před devíti lety vrátil, šel jsem nejdřív do nejlepší zdejší restaurace a věděl, že s tavernou, která tady nabídne moderní gastronomii, musím uspět.

Receptový kalkulační list | Debrecínská pečeně se sýrovým gratinem

Proč jste začal v e-shopu používat kalkulační listy?

Abych zjistil aktuální maximální náklady na suroviny. Na kalkulace mám software, ale pracuje se s ním dost špatně. Částky stanovuje nějakým průměrem z historie cen, které byste museli pokaždé vkládat, což je už zastaralé řešení.

S kalkulacemi v e-shopu se pracuje mnohem lépe. Ze začátku to šlo pomaleji, ale pak už to bylo celkem rychle hotové. Vložil jsem tam celý jídelníček, nějakých 50 receptů.Ještě mi zbývá dodělat pizzy.

Jaké výhody Vám kalkulace z e-shopu přinesly?

Mám tam kdykoliv k dispozici kalkulace v aktuálních cenách a můžu sledovat, jestli náklady na suroviny stále odpovídají cenám, za které pak jídlo prodávám.

Pak taky chci, aby kuchař viděl, kolik suroviny stojí, když je objednává. Proto jsem mu všechny receptové listy vytisknul a má je ve složce v kuchyni. K zelenině jsem zadal mimosezónní ceny, takže vidí jejich maximální ceny.

Receptové kalkulační listy jsou dostupné na portálu mujBidfood.cz po přihlášení

Zvednul jste nějaké ceny na základě kalkulací?

Tiramisu a to je docela vtipný příběh. Všude stálo 50 korun i víc, ale já byl opatrný. Uděláte dvacet porcí, půlka se nesní a musí se vyhodit. Marže na tom je, ale po vyhození nic. Tak jsem je dal za 25 korun.

Mražený sacher Coppenrath & Wiese | 336415V e-shopu jsem si spočítal, že porce 100-120 g se vyrobí za dvacku. V kuchyni jsem Tiramisu kontrolně zvážil a měly 150-170 g, takže jsem lidem ještě 9 korun doplácel. Tak to ne!

Nařídil jsem v kuchyni, koukejte to vážit. Teď dáváme skutečných 120 g za 29 korun, jen abych neprodělával. Výhodou je, že je čerstvé, lidem chutná, tak si ho dávají a k němu kafe, vodu, takže vydělám něčím jiným.

Máme samozřejmě deserty od vás – Cheesecake a Sacher – na tom vyděláváme.

Chcete se dozvědět vše o Sachru od jeho vzniku po šokové zmrazení?
Přečtěte si článek Cukrárna ve vašem mrazáku.
Mohlo by vás zajímat
Jehněčí maso
Výtečná chuť jehněčího masa má své místo v mnoha světových kuchyních včetně francouzské a italské. Mezi důvody, proč jehněčí z Bidfoodu zařazovat častěji i do našeho jídelníčku, patří ekologický chov na nejčistších místech planety nebo zdravotní prospěšnost. Navíc oproti skopovému nevoní jehněčí maso tak výrazně a je tak přijatelné i pro děti.
mujBidfoodCZ 2017
Přehlednější katalog produktů, rychlý přístup k šablonám a historii objednávek, lepší filtrování produktů či označení nových výrobků patří k novinkám na portálu mujBidfood.cz.