Šťavnatý vepřový steak? Proč ne?

Vepřové maso z USA
S radostí jsme zahájili zkušební prosincový prodej Pork Loin z USA. Překvapte své hosty křehkými, šťavnatými vepřovými steaky vynikající chuti. Chlazená vepřová pečeně ve steakové kvalitě pochází z plemene prasat Duroc a jejím exkluzivním dovozcem se stal velkoobchod potravin Bidfood.
Vepřová pečeně Duroc bez kosti USA | 710020
Jediný šál pečeně vyfotografovaný ze všech čtyř stran

Vepřová pečeně bez řetízku, s mírným tukovým krytím (do 3 mm), je balena jednotlivě ve vakuu. Hmotnost jednotlivých kusů se pohybuje zhruba od 3 do 4 kg.

Červená prasata Duroc

Tato vepřová pečeně se vyrábí výhradně z plemene Duroc. Díky křehkosti, šťavnatosti a vynikající chuti je maso tohoto plemene považování za jedno z nejkvalitnějších. Červená prasata Duroc byla vyšlechtěna v Americe v první polovině 19. století z plemen pocházejících z oblastí New Jersey a New York.

Plemeno Duroc se chová sice i v Evropě včetně ČR, ale na komerční zpracování vepřového masa se nepoužívá. Nabídka zboží tohoto druhu je tedy výjimečná a velkoobchod potravin Bidfood se stal exkluzivním dovozcem.

Jsme v kontaktu přímo s výrobcem, celosvětovým zpracovatelem hovězího, jehněčího a vepřového masa, který dodává tuto pečeni do Evropy pouze jedinému maloobchodnímu řetězci ve Velké Británii. Dohodli jsme se, že u nás budeme mít tento výrobek k dispozici pouze my.

Jakub Trtík | garant nákupu masa

Aktuální nabídku vepřového masa Duroc najdete na mujBidfood.cz vždy pod logem: U.S.Pork
O návštěvě dodavatele, kde se zpracovává plemeno Duroc: Prověřili jsme vepřové maso Duroc přímo v USA

Vepřová pečeně Duroc bez kosti USA | 710020

Zpracování a záruka

Technologie zpracování, která se používá na porážkách v USA a Kanadě, garantuje u chlazených výrobků násobně delší záruku, než na jakou jsme zvyklí od evropských výrobců. Proces zpracování se liší od momentu rozdělení kusu na půlky.

Nejprve se půlky vystaví vysoké teplotě, aby se zničili mikroorganismy, které by měly vliv na kratší záruku výrobku. Následuje ošetření párou a prudké zchlazení. Od této chvíle proces bourání, balení a distribuce probíhá při teplotách 0 až +2°C.

Záruka od data výroby činí celkem 45 dní. Transport po území USA, cesta lodí do Evropy a převoz do České republiky trvají dohromady přes 3 týdny. Do českých restaurací by se tak mělo maso přivážet se zárukou 2 až 3 týdny.

Vepřová pečeně Duroc bez kosti USA | 710020

Šetrná příprava pokrmu

Výjimečnost americké vepřové pečeně spočívá v plemeni Duroc, technologii zpracování i vhodné úpravě. Šťavnatost a křehkost masa by se měla maximálně přenést do servírovaného pokrmu. Nejvhodnější je pomalé pečení nebo grilování.

Klasické pečení nedoporučujeme kvůli ztrátě přidaných hodnot produktu. Tak se získá "pouze" kvalitní pečené vepřové maso, na talíři srovnatelné s obyčejným vepřovým.

Vepřová pečeně Duroc bez kosti USA | 710020

Příprava vepřového steaku

Vlastnosti tohoto druhu vepřového masa umožňují steakovou úpravu, která u běžně dostupné kvality vepřového není vhodná. Tip na přípravu:

  1. Plátek o hmotnosti cca 250 g osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
  2. Maso zprudka zatáhneme na rozpálené pánvičce a to ze všech stran.
  3. Po důkladném zatažení pečeme při teplotě 160 až 180°C cca 8 až 10 minut.
  4. Maso dáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat na teplém místě 8 až 10 minut. Poté můžeme servírovat.
Mohlo by vás zajímat
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.
Bio hovězí maso z rakouských pastvin
Dva týdny zralé bio hovězí maso pochází ze simentálského skotu, který se pase a živí výhradně přirozenými krmivy bez genetické modifikace. Kvalitu masa umocňuje také bezstresové prostředí na rakouských certifikovaných farmách.