Zdravé menu

Prezentace v Gastrostudiu Bidfood 3. 2. 2017
Gastro Team Bidfood dostal od skupiny školních jídelen nelehký úkol připravit menu, které bude zdravé, levné a přitažlivé. Pokrmy představil v Gastrostudiu Bidfood zástupcům z 16 mateřských škol. Vyzkoušejte polévky, ryby, bezmasá jídla nebo dezert také ve Vaší jídelně či restauraci.

Marek Svoboda, Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood, spolu s Lukášem Uherem, kulinářským poradcem Bonduelle, přivítali 3. února na odborném gastronomickém semináři kuchařky a kuchaře z 16 mateřských škol Ústeckého kraje.

Galerie: 
Kuřecí krém s opečenou cizrnou
Polévka z pečených brambor s glazovanou karotkou
Sýr cottage s ochucenou zeleninou na briošce
Otevřená tortilla s čerstvým salátem, sýrem feta a fazolemi
Na másle opečený sumeček, červená čočka se středomořskou zeleninou a bylinkový jogurt
Filátka z kanadské tresky, sladký hrášek a zeleninové pyré
Lasagne se špenátem, ricottou a slunečnicovými semínky
Ovocný hrníček "Chia semínka a mango"
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.