Česká gastronomie zaznamenala řadu úspěchů v Lucembursku

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.

Světový pohár v Lucembursku patří k nejprestižnějším kulinářským soutěžím. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 se letos konal 24. až 28 listopadu.

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018

Soutěž národních týmů

V prvním kole týmy připravovali tříchodové menu pro 110 osob. Pět šéfkuchařů a jedna šéfkuchařka měli vymezený čas pět hodin.

Náš tým vařil jako předkrm terinu z lososa, mušlí a královského kraba s mrkvovým pyré. Hlavní chod obsahoval hovězí roštěnou, hovězí krk, liškovou omáčku, bramborový škubánek a lanýže. Dezert byl postavený na čokoládě, banánech a maracuji.

Jan Horký | kapitán
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR

Podle komisařů se český národní tým od dubnového vítězství v Singapuru opět posunul kupředu. Za chuťovou vyváženost, týmovou spolupráci a design pokrmů získali Češi zlatou medaili.

U.S.Beef | Striploin Prime (nízký roštěnec) a Chuck roll (krk s podplečím) | 711951, 711940

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR pracoval s hovězím masem U.S.Beef, které po celou dobu tréninku i na samotnou soutěž dodával Bidfood. S Asociací kuchařů a cukrářů ČR spolupracuje Bidfood od roku 1999 a od roku 2013 je jejím generálním partnerem. Současně je Bidfood partnerem Juniorského národního týmu AKC ČR.

Vařte jako na světovém poháru!
711940 Striploin US Prime (nízký roštěnec) a 711951 Chuck roll US (krk s podplečím)
můžete objednat na mujBidfood.cz
Hovězí maso z USA naleznete také pod značkou U.S.Beef

Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018

V druhém kole tým prezentoval technickou zručnost a preciznost v kuchařském a cukrářském umění. Teplé pokrmy se tentokrát vystavují za studena. Součást tabule tvoří i skulptura z jedlých materiálů, která byla celkově hodnocena jako pátá nejlepší.

Komisaři ocenili stavbu tabule i jednotlivé disciplíny. Češi si z tohoto kola odnesli stříbrnou medaili.

Celkově se Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v soutěži národních týmů umístil na výborném osmém místě z třiceti.

Carving

Vojtěch Petržela, člen Juniorského národního týmu AKC ČR a vítěz letošního i loňského ročníku soutěže talentů Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018, byl ze svého neskutečného úspěchu v šoku. Ve vyřezávání do zeleniny porazil všechny slavné asijské mistry. Za svou precizní výtvarnou práci se stal celkovým vítězem v této disciplíně.

Soutěž regionálních týmů

Klání 36 týmů špičkových šéfkuchařů a šéfcukrářů se účastnil také český InterGast Culinary Team. Umístil se na výborném čtvrtém místě.

Bidfood gratuluje všem kuchařům a cukrářům, kteří se světového poháru účastnili. Přípravy obnáší stovky hodin tréninku a řadu obětí. Bidfood, AKC ČR i soutěžící spojuje zájem o zvyšování prestiže kuchařů a cukrářů v Česku, s tím spojené vzdělávání a podpora.

Galerie: 
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Mohlo by vás zajímat
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
O kapku lepší zmrzlina Mrož
Do projektu "O kapku lepší" se zapojila i Prima zmrzlina s populárním Mrožem. Koupí jakékoliv zmrzliny Mrož zákazníci pomohou nemocným dětem a udělají tak dětský svět alespoň o kapku lepší.