Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018

Více než 100 soutěžících zastupovalo čtyřicet odborných škol z Česka i zahraničí v pěti kategoriích: kuchař/kuchařka, cukrář/cukrářka, číšník/servírka a nově v letošním 24. ročníku barista/baristka a barman/barmanka. Finále soutěže mladých gastronomů se tradičně konalo jako odborný doprovodný program mezinárodních veletrhů cestovního ruchu Go a Regiontour.
Záštitu nad soutěží opět převzal pan Miroslav Kubec, kontinentální ředitel WACS pro Střední Evropu a prezident AKC ČR. Tradičními pořadateli jsou Asociace kuchařů a cukrářů ČR s Veletrhy Brno, organizátorem Střední škola Brno, Charbulova a generálním partnerem Bidfood CZ. Slavnostní vyhlášení proběhlo v neděli 21. ledna 2018:
Kuchař/kuchařka
Hodnotící komisi oboru kuchař/kuchařka tradičně předsedal pan Marek Svoboda, Executive Chef Gastro Teamu Bidfood a certifikovaný komisař WACS.
1. Vojtěch Petržela | HŠ, VOŠ hotelnictví a turismu a JŠ Poděbrady
2. Jan Žídek | SŠ gastronomie a služeb Liberec
3. Josef Stružík | Soukromá HŠ Bukaschool Most
Cukrář/cukrářka
1. Vladyslav Rjasnyj | SŠ gastronomická a hotelová Praha-Braník
2. Botakoz Ajpkaljeva | SŠ obchodu, řemesel, služeb a ZŠ Ústí nad Labem
3. Tereza Nováková | SŠSS Ostrava-Hrabůvka
Číšník/servírka
1. Eliška Syrůčková | SŠ Charbulova Brno
2. Dominik Šafra | HŠ Bohemia Chrudim
3. Dominika Hoffmannová | Soukromá HŠ Bukaschool Most
Barista/baristka
1. Veronika Šnajdrová | SŠ gastronomie a farmářství Jeseník
2. Ondřej Kaňka | SOŠ a SOU Polička
3. Nicola Carajiová | Soukromá HŠ Bukaschool Most
Barman/barmanka
1. Michael Šebela | HŠ Bohemia Chrudim
2. Markéta Grimmová | HŠ Frenštát pod Radhoštěm
3. Eliška Pivoňková | SŠ hotelnictví a gastronomie Praha-Klánovice
Pořadí škol
1. HŠ, VOŠ hotelnictví a turismu a JŠ Poděbrady
2. Soukromá HŠ Bukaschool Most
3. SOŠ a SOU Polička