Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019

Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.

25. ročník náročného mistrovství ČR mladých gastronomických odborníků Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018 se konal 17. až 20. ledna. Novinkou jubilejního ročníku byly Master Class probíhající každý den před soutěží. Jako první se nadějným talentům věnoval mistr světa v cukrářství Mieczysław Chojnowski, který prezentoval špičkové cukrářské umění.

V hodnotitelských komisích se setkali přední odborníci v gastronomii, členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR a České barmanské asociace. Komisi pro obor kuchař/kuchařka tradičně předsedal pan Marek Svoboda, Executive Chef Gastro Teamu Bidfood a certifikovaný komisař WACS. Dlouholetým generálním partnerem soutěže i Asociace kuchařů a cukrářů České republiky je Bidfood.

Vítězům i všem účastníkům gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!
Podrobněji o průběhu soutěže pojednává zpráva z 22. ročníku Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016
Více o spolupráci s AKC ČR Bidfood generálním partnerem Asociace kuchařů a cukrářů

Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019

Cukrář/cukrářka
Vanessa Kantnerová | Klatovy
Tereza Bouchalová | Ostrava-Hrabůvka
Zuzana Sližová | Český Těšín

Kuchař/kuchařka
Vojtěch Petržela | Poděbrady
David Hamršmíd | Děčín
Vojtěch Prášek | Praha

Číšník/servírka – Dominika Hoffmannová | Most

Barman/barmanka – Kateřina Vymazalová | Polička

Barista/baristka – Ondřej Kaňka | Polička

Teatender – Dominika Hoffmannová | Most

Nejúspěšnější škola – Soukromá hotelová škola Bukaschool | Most

Galerie: 
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.