Gastro Junior – Bidvest Cup 2015

Třídenní finále 21. mezinárodního mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů, servírek a číšníků se konalo 15. až 17. ledna 2015 v Brně. Dlouhodobým generálním partnerem náročné soutěže mladých odborníků je výrobce a velkoobchod potravin Bidfood.

Své umění předvedlo osm desítek soutěžících, kteří se probojovali z regionálních kol nebo reprezentovali slovenské odborné školy. Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia, zasedl jako certifikovaný komisař WACS v hodnotící komisi oboru kuchař jako její předseda. Zároveň se zasadil o změnu pravidel odpovídající standardům WACS (Světová asociace kuchařských spolků).

Gastro Junior – Bidvest Cup 2015 | logo

Novinkou jsou Black boxy s tajnými surovinami (1 maso a 4 hlavní suroviny), z kterých soutěžící sestaví svůj pokrm. K dispozici jsou desítky dalších předem známých surovin. Důležitým kritériem pro hodnocení je správné a ekonomické využití tajných i doprovodných surovin. Soutěžící má 20 minut na rozmyšlení a 45 minut na přípravu 4 porcí hlavního pokrmu.

Je dobře, že mladí odborníci v našem oboru mají možnost se na soutěži potkat, vyměnit si svoje poznatky a také změřit své síly s ostatními. Po celou dobu soutěže bylo vidět velké nasazení všech studentů a jejich vůle zvítězit.

Miroslav Kubec | prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Bidfood s AKC ČR dlouhodobě spolupracuje: Bidfood generálním partnerem Asociace kuchařů a cukrářů

Gastro Junior – Bidvest Cup 2015 | Ocenění v kategorii Kuchaři

Kuchaři

1. Josef Pech,
SŠ obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola Tábor
2. Jan Vybíral,
HŠ Bukaschool Most
3. Dominika Rýznarová,
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž

Josef Pech postupuje do světové soutěže WACS – Young Chefs Challenge.

Gastro Junior – Bidvest Cup 2015 | Ocenění v kategorii Cukráři

Cukráři

1. Denisa Tomanová,
SPV hotelu InterContinental Praha
2. Vladyslav Ryasnyy,
Střední škola gastronomická a hotelová Praha-Braník
3. Michaela Kaiserová,
SOŠ a SOU Horky nad Jizerou

Gastro Junior – Bidvest Cup 2015 | Ocenění v kategorii Servírky a číšníci

Servírky a číšníci

1. Diana Dvořáková,
Hotelová škola Chrudim
2. Pavla Střílková,
Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno
3. Petra Paličková,
Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka

Talent soutěže – Cena Jaroslava Flódera

Michal Sobotka, SOU gastronomie Praha 10

Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro letošní rok změnila také podmínky k získání Ceny Jaroslava Flódera. Nově ji získal soutěžící, který porotu zaujal netradičním spojením surovin a zajímavou úpravou. Michal Sobotka toto ocenění získal za nejlépe zvládnuté zadání soutěžního úkolu. Zaujal komisi kuchařů tím, že nejvhodněji a také v největší míře zapracoval vylosované tajné suroviny.

Cena má za cíl podnítit další růst talentu a motivovat k dalšímu profesnímu rozvoji a úspěchům.

Miroslav Procházka | předseda brněnské pobočky AKC ČR

Síň slávy

Do Síně slávy byla uvedena paní Sylvie Bartáková, která stála u zrodu soutěže a věnovala jí 20 let svého života.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili této nejprestižnější soutěže mladých gastronomických odborníků, a vítězům gratulujeme!
Galerie: 
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Gastro Junior – Bidvest Cup 2015
Mohlo by vás zajímat
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.