Čerstvá ryba týdne: Siven arktický

Siven arktický
V úterý přijedou z Dánska první siveni za výhodnou cenu. Siveny arktické chová malý lokální rybář z oblasti Himmerland na severu Dánska. Využijte jedinečnou nabídku a objednejte si Sivena arktického hned na středu 30. listopadu, nejpozději na pondělí 5. prosince. Potom siveni zůstanou v nabídce na objednávku a za vyšší cenu.

Siven arktický

Siven arktický

Siven arktický (anglicky Arctic Char) je v přírodě nejseverněji žijící sladkovodní ryba, která se přirozeně vyskytuje od Alpských jezer po sladké vody Islandu a Severní Ameriky. Právě v této době se siveni připravují na rozmnožování. Stejně jako většina lososovitých ryb mění své zbarvení na co nejvíce výrazné a atraktivní.

Ryba mezi lososem a pstruhem

Siven arktický je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny, pstruhovi hezky pevným a méně tučným masem. Chuťově siven arktický zaručeně nadchne.

Ne náhodou z něj vaří své pokrmy i ty nejlepší Michelinské restaurace. Ve Skandinávii sivena hojně udí nebo marinují á la Gravad lax. Perfektní jídlo se z něj připraví na grilu nebo pánvi.

Marinovaný siven arktickýSiven arktický s kysaným zelím a máslovou omáčkou

Bidfood v akci Čerstvá ryba týdne nabídne od 30. 11. do 5. 12. 2016 ryby o velikosti 500 až 800 g, které bude možné objednat po kusech u obchodního zástupce, přes zákaznické centrum nebo portál mujBidfood.cz:
191720 Siven arktický

Projekt Čerstvá ryba týdne

Bidfood přichází s projektem, který umožní pružně reagovat na aktuální nabídku, sezónnost či ojediněle příznivou nákupní cenu některých druhů čerstvých ryb. Dle nabídky potom ryby nakoupí na sklad a nabídne je v této nepravidelné týdenní akci.

Mohlo by vás zajímat
Nowaco | bezlepkové rybí prsty
Alternativou k obalovanému smaženému rybímu masu – prstům, porcím filé nebo celým filetám – při bezlepkové dietě jsou nemleté rybí prsty bez lepku značky Nowaco. Díky vyladěnému křupavému obalu z rýžové a kukuřičné mouky chutnají k nerozeznání od klasických rybích prstů.
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".