Český sumeček africký

Sumeček africký pečený na mořské soli s teplým zeleninovým salátem a křupavou bramborovou kaší
Skokanem roku v prodejnosti čerstvých ryb se stal sumeček africký z českého farmového chovu. Z 400 kg filet prodaných za měsíc se vyhoupl na 5 tun. V kilogramech tak jde o druhou nejprodávanější rybu po lososovi. Především školní jídelny si oblíbily filety ze sumečka, protože nemají kosti, jsou bez kůže a maso zůstane po tepelné úpravě hezky šťavnaté díky optimálnímu množství tuku ve svalovině.

Sumeček africký filet | 191456

Sumeček africký

Sumeček africký (Clarias gariepenus) neboli keříčkovec má velmi chutné jemné maso, bohaté na bílkoviny. Zejména děti ocení, že není cítit typickou rybí vůni. Narůžovělé filety bez kostí i kůže vynikají svým pevným masem. Hodí se ke smažení, pečení, dušení, grilování nebo pošírování.

Sumečka afrického z Fish Farm Bohemia si můžete objednat na mujBidfood.cz a u obou položek naleznete také odkazy na recepty:
191456 Sumeček africký filet 200 – 300 g
191831 Sumeček africký celý 1 – 2 kg

Sumeček africký | 191831Sumeček africký z nabídky Bidfoodu pochází z české rybí farmy Fish Farm Bohemia. Ryby zpracovává Bidfood ve vlastním kralupském závodě. Proto jsou filety při dodání vždy naprosto čerstvé.

Fish Farm Bohemia

Rybí farma Fish Farm Bohemia patří od roku 2012 k průkopníkům recirkulačního akvakulturního systému v Česku. Tato technologie je v zahraničí již běžná. K jejím výhodám patří to, že voda cirkuluje v uzavřeném okruhu, čímž se vyloučí riziko kontaminace vody těžkými kovy nebo hospodářskými splašky, které mohou negativně ovlivnit kvalitu rybího masa.

Fish Farm Bohemia | třídění sumečkůFish Farm Bohemia z Rokytna u Pardubic se specializuje na dravé náročnější druhy, které lze na rozdíl od klasického rybničního hospodaření chovat ve větší koncentraci. V současné době je největším producentem sumečka afrického v ČR. Zabezpečuje si celý chov sumečků od výtěru po tržní ryby.

Fish Farm Bohemia | logo

Mohlo by vás zajímat
Bidfood Kralupy | linka na výrobu mletých mas
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.
Losos uzený plátkovaný Nowaco
Bidfood představuje novinku – Losos uzený plátkovaný Nowaco. Čerstvé norské lososy dováží Bidfood do Kralup nad Vltavou, kde se ryby filetují. Perfektně opracované filety vyudí partnerská společnost tradičním postupem. Ze skvělé suroviny tak při dokonalém zpracování vznikají výjimečné výrobky top kvality.