Inspirace pro jídelny

Nové trendy v moderním vaření 2015
Více než 1000 kuchařek a kuchařů z cca 700 jídelen se v únoru a březnu již tradičně účastní putovního školení Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři z Bidfoodu se pro letošní 8. ročník inspirovali zdravou výživou a zaměřili se na alternativní přílohy. Ovšem jejich hlavním cílem jako vždy je, aby neotřelé pokrmy přijaly děti.

Nové trendy v moderním vaření 2015 | Biftečky z mletého masa

Jaké menu přichystal Gastro Team Bidfood?

1 | Pohankové zeleninové rizoto s opečenými biftečky z mletého masa a omáčkou s drcenými rajčaty

2 | Gratinované rybí filé v jáhlovém nákypu se šlehanými bílky, strouhaným sýrem Cheddar a celerovým salátem

3 | Uzené tofu v pikantní směsi s jarní zeleninou, žampiony a česnekem s divokou rýží

4 | Sekaný máslový řízek z králičího hřbetu se smetanovou omáčkou a bramborovými lokšemi plněnými špenátem

Nové trendy v moderním vaření 2015 | Lokše plněné špenátem5 | Krůtí prsa Sous-vide s dýňovo-polentovou kaší a restovanými fazolkami a slaninou

6 | Vepřová plec Sous-vide s kuskus knedlíkem a zelím z červené řepy

7 | Filet z mořské štiky s marinovanou zeleninou a bulgurem ochuceným drcenými tomaty a bylinkami

8 | Hovězí ragú na červeném víně s kořenovou zeleninou, restovanými žampiony a bramborovo-bylinkovou kaší

Přečtěte si o mase, které upravuje Bidfood Opava metodou Sous‑vide: Co je to Sous‑vide a jak se vyrábí a Ušetřete čas a energii

Recepty s kalkulacemi jsou dostupné na portálu mujBidfood.cz v kategorii: Recepty | Tipy provozům | Školní a závodní stravování | Moderní trendy 2015

Gastro Team Bidfood Vám může přímo u Vás pomoci s přípravou a inspirovat jak dětem přiblížit neoblíbené druhy potravin: Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni

Nové trendy v moderním vaření

Letos poprvé se rozšířilo zaměření ze školních jídelen také na jídelny v ústavech sociální péče nebo v nemocnicích. Školitelé se jim samozřejmě věnují odděleně, protože jejich strávníci mají odlišné nároky. Putovní akce letos probíhá od 3. února do 13. března na 17 místech po celé republice.

U zrodu školení Nové trendy v moderním vaření stál před více než 8 lety také výrobce a velkoobchod potravin Bidfood. Zároveň je od roku 2012 hlavním partnerem portálu Jídelny.cz, který akci pořádá.

Galerie: 
Nové trendy v moderním vaření 2015 | Mořská štika s grilovanou cuketou a bulgurem
Nové trendy v moderním vaření 2015 | Petr Janů
Nové trendy v moderním vaření 2015 | Jan Heřmánek
Mohlo by vás zajímat
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".