Jídelny modernější než restaurace

Nadšené oči strávníků a vyblýskané talíře v okénku na použité nádobí znamenají pro kuchaře nekompromisní pochvalu. Kde ale brát nápady? Třeba na akci Nové trendy v moderním vaření.

Bidfood (dříve Bidvest a Nowaco) není velkoobchod potravin ve stylu "zaplať a jdi", ale profesionální tým přidávající ke svým kvalitním produktům užitečné tipy na jejich efektivní úpravu. Vedle nepřetržitě dostupných receptů s kalkulacemi na portálu mujBidfood.cz a kurzů pořádaných v kralupském Gastrostudiu, vyjíždí kuchaři z Bidfoodu blíž k zákazníkům.

Jarní prázdniny v jídelnách

Během jarních prázdnin proběhla již pošesté akce Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři Jan Heřmánek a Petr Janů s kolegy z Bidfoodu objeli od 5. února do 14. března 13 měst po celé republice spolu s ostatními partnery akce. Téměř tisícovka zástupců školních jídelen tak mohla sledovat přípravu 8 originálních jídel.

Ochutnat a uvařit

Moderní recepty vznikly na základě podnětů účastníků minulých ročníků. I letos se kuchařky a kuchaři z institucionálních jídelen měli možnost seznámit s netradičními surovinami a samozřejmě všechna jídla ochutnat.

Menu kurzů obsahovalo pětici bezlepkových jídel, platýse a žraloka, kachní stehýnko či jelení ragú, ale i výborné mleté maso. Mezi přílohami se objevila tarhoňa, bramborovo-kukuřičné pyré, šťouchané brambory nebo kroupové rizoto. Polovina zúčastněných kuchařů se těší, že kroupové rizoto v jídelně uvaří. Dobrou chuť.

Kalkulace a recepty najdete po přihlášení na mujBidfood.cz: Moderní trendy 2013
Galerie: 
Mohlo by vás zajímat
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.