Kuchař roku a Global Chefs Challenge

Bidfood se vedle výroby a distribuce potravin snaží zvyšovat úroveň české gastronomie. Proto podporuje mimo jiné Asociaci kuchařů a cukrářů a soutěže, ve kterých odborníci získávají nové zkušenosti. Sledujte nejlepší kuchaře v akci, třeba za rok vyhrajete Vy!

Gastronomické soutěže mi daly hrozně moc. Soutěžní pokrmy musíte dobře promyslet, hodiny je trénovat, zkoušet různé formy prezentace, přípravu a samotné vaření naplánovat na minuty. Samozřejmě  je nesmírně důležité, jak jídlo chutná. Ale hodnotí se i další aspekty – práce se surovinami, hygiena při práci, proporce masa a příloh, dodržení zadání apod.

Patrik Bečvář | Kuchař roku 2013/2014

Divočák hřbet s houbovou omáčkou, brambory s chřestem a brusinkové želé

Kuchař roku 2015/2016

Finále soutěže o titul nejlepšího kuchaře České republiky se uskuteční 1. října 2015 v rámci veletrhu For Gastro & Hotel na PVA Expo Praha. Tématem letošního ročníku se stala zvěřina.

Bidfood, generální partner soutěže, dodá potřebné suroviny. Na podzimním finále se tak rozvoní česká zvěřina Petron, konkrétně hřbet z divočáka a bažant.

Recept z fotografie je dostupný na mujBidfood.cz, po přihlášení i s kalkulací: Divočák hřbet s houbovou omáčkou, brambory s chřestem a brusinkové želé

Semifinále Global Chefs Challenge

Asociaci kuchařů a cukrářů, jejímž generálním partnerem je Bidfood, organizuje na stejném místě 2. – 4. října semifinálové kolo mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge. Zástupci Lucemburska, Maďarska, Německa, Polska, Rumunska a České republiky se utkají v kategoriích kuchař, cukrář a kuchař junior.

Česko zastoupí Patrik Bečvář, vítěz soutěže Kuchař roku 2013/2014, Lukáš Skála, vítěz soutěže Cukrář roku 2013/2014, a Josef Pech, vítěz soutěže Gastro Junior Bidvest Cup 2015.

Galerie: 
Kuchař roku 2015 | finalisté
Kuchař roku 2015 | tisková konference 3. 9.
Kuchař roku 2015 | tisková konference 3. 9.
Kuchař roku 2015 | tisková konference 3. 9.
Mohlo by vás zajímat
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
Pečená křepelka
Křepelka vyniká mezi pernatou zvěří, protože je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou jako bažant. Celá křepelka představuje dokonalou porci pro jednu osobu podobně jako polovina jarního kuřátka.