Mimořádně těžká soutěž mladých odborníků

Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
O vítězích 20. ročníku Gastro Junior – Bidvest Cup 2014 se rozhodovalo 16. až 18. ledna v Brně. Změřit své síly v kategoriích kuchař, cukrář a číšník-servírka přijeli na brněnské výstaviště studenti gastronomických oborů, kteří postoupili ze dvou regionálních kol.

Hlavním cílem soutěže je podnítit v mladých kuchařích a cukrářích tvorbu nejen chutných, ale i nápaditých pokrmů a u číšníků zajistit vysokou úroveň obsluhy spojenou se zajímavými a kreativními nápady při přípravě nápojů, které obohatí nabídku pro návštěvníky restaurací a hotelů a v konečném důsledku budou znamenat ekonomický přínos pro samotné soutěžící.

Jana Marková | ředitelka Střední školy potravinářské, obchodu a služeb, Brno
a zároveň ředitelka soutěže

Generálním partnerem soutěže je dlouhodobě společnost Bidfood.

Jsme hrdí, že můžeme podporovat soutěž takového významu mající vliv i na budoucí uplatnění soutěžících. Je na místě také poděkovat všem školám a jejich pedagogům, kteří věnovali čas a připravili kvalitně své studenty na tuto mimořádně těžkou soutěž.

Marek Svoboda | vedoucí Gastrostudia Bidfood
a hlavní porotce kategorie kuchař

Gastro Junior – Bidvest Cup 2014

Kuchaři

1. Jan Horák, HŠ Bukaschool Most
2. Denis Matej, SPŠ a SOŠ gastronomie a služeb Most
3. Petr Rataj, HŠ Plzeň

Cukráři

1. Jana Drobílková, SPV hotelu InterContinental Praha
2. Adéla Melnárová, SOŠ a SOU Polička
3. Markéta Bečková, SŠ zemědělská a potravinářská Klatovy

Servírky a číšníci

1. Andrea Hniličková, SŠ potravinářská, obchodu a služeb Brno
2. Kateřina Nuzíková, SŠ průmyslová, hotelová a zdravotnická, Uherské Hradiště
3. Fabio Tia, HŠ Bukaschool Most

Síň slávy

Milan Daňek, emeritní člen představenstva AKC ČR za dlouhodobou a aktivní práci pro pobočku Brno a také za 20 let práce pro soutěž Gastro Junior Brno – Bidvest Cup.

Po celou dobu soutěže bylo vidět velké nasazení všech studentů a jejich vůle zvítězit.

Miroslav Kubec | prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

O spolupráci s AKC ČR se dočtete v článku Bidfood generálním partnerem Asociace kuchařů a cukrářů

Každý soutěžící je vítěz bez rozdílu umístění a soutěžního oboru.

Radek Bušina | předseda Asociace číšníků

Dále pan Radek Bušina poděkoval za mnoho zajímavých ukázek, moderních nápadů, které mohou ve svém profesním zařazení využít.

Galerie: 
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Gastro Junior – Bidvest Cup 2014
Mohlo by vás zajímat
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.