Rybí kuchařka a pomoc Klokánku

Během platnosti Výhodných nabídek Školní jídelny a Institucionální gastronomie od 25. října do 5. prosince 2017 půjde 5 Kč z každého prodaného kg sumečka afrického na účet Fondu ohrožených dětí pro projekt Klokánek. Jako poděkování obdrží zákazníci z řad jídelen za každý nákup sumečka afrického nad 10 kg rybí kuchařku, která obsahuje i bezlepkové varianty pokrmů.

Rybí kuchařka i pomoc dětem je společnou akcí producenta sumečka afrického Fish Farm Bohemia a distributora Bidfood Czech Republic.

Rybí kuchařka

Kuchařka představí 30 nových, ale i tak trochu tradičních receptů. Obsahuje polévky, tipy na zajímavé přílohy či překvapivé kombinace běžných surovin. Recepty jsou jednoduché a snadno připravitelné i ve velkém provozu.

Na kuchařce spolupracoval Státní zdravotní ústav (SZÚ), který převzal nutriční záštitu. Připravené recepty zkontrolovala a doporučila nutriční poradkyně SZÚ.

Sumečka afrického z Fish Farm Bohemia si můžete objednat na mujBidfood.cz a u obou položek naleznete také odkazy na recepty:
191456 Sumeček africký filet 200 – 300 g
191831 Sumeček africký celý 1 – 2 kg

Více o rybě v článku Český sumeček africký

Fond ohrožených dětí – Klokánek

Bidfood s Fish Farm Bohemia podpoří projekt Klokánek. Na účet Fondu ohrožených dětí společně pošlou 5 Kč za každý prodaný kilogram sumečka afrického v období Výhodných nabídek Školní jídelny a Institucionální gastronomie č. 14 a 15. platných od 25. října do 5. prosince 2017.

Galerie: 
Sumeček s kuskusovým salátem Tabbouleh
Salát z červené řepy s cizrnou a kousky sumečka
Sumeček africký s koprovou omáčkou a mandlovými brambory
Pstruh duhový s glazovanou mrkvičkou a medovou omáčkou s hrubozrnnou hořčicí
Mohlo by vás zajímat
Nowaco | sleďové řezy
Úspěšné příchutě – sušená rajčata nebo marinovaná cibulka – podtrhují kvalitní rybí surovinu použitou k výrobě sleďových řezů Nowaco. Marinované filety se hodí na doma jako vynikající studená večeře nebo k pivu.
Nové trendy 2018
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.