Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni

Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
S novým školním rokem 2013/14 se kuchaři Bidfood Gastro Teamu vrací do školních jídelen. Rádi zapadnou do kolektivu každé kuchyně. Znají spoustu kuchařských fíglů, díky kterým budou dětem více chutnat polévky, maso, ryby nebo luštěniny. Pozvěte si je i k Vám!

Zažijte příjemnou atmosféru při společném vaření s mezinárodně oceňovanými kuchaři. Díky bohaté praxi v institucionální gastronomii vědí, jak jídla připravovat efektivněji a ještě chutněji. Jako dobří přátelé případně upozorní na nevýhodné zažité postupy, které lze vylepšit.

Kuchaři se často setkávají s tím, že se nevyužívají možnosti vybavení kuchyně. Někde slouží konvektomat dokonce jen jako obyčejná trouba. Rádi pak předvedou, jak dát odpoledne maso péct a druhý den po příchodu mít uvařeno.

Až pohádkově zní příklad z jedné školní kuchyně, kde se paní vedoucí spletla a objednala málo masa; jak konvektomat zachránil situaci se dočtete v článku Strašák jménem konvektomat

Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni

Jak pozvat kuchaře

Od března 2013, kdy akce začala, objeli kuchaři z Bidfoodu za čtyři měsíce 36 škol. S jejich návštěvou byli všichni spokojeni a děti kuchaře přímo milují.

V Česku je cca 7 500 školních kuchyní a tak není dobré váhat. Jediné, co si zájemci hradí, jsou suroviny. Velkoobchod potravin Bidfood je však na toto vaření dodá se slevou!

Přihlaste se včas u svého obchodního zástupce nebo přes e-mail jidelny@bidfood.cz
Určete suroviny anebo úpravu – Vaše kolegyně napsala: "Jeden pokrm z ryby, jeden pokrm ze zvěřiny a navíc potřebujeme do dětí dostat co nejvíce zeleniny. Docela by mě zajímalo to vaření přes noc, mám novější konvektomat a bojím se to zkusit."

Filety ze žraloka s bylinkami a špenátem

Zbytek nechte na Bidfoodu

Kuchaři připraví dvojici receptů podle nastavených gramáží a finančních limitů. Se zájemcem si recepty odsouhlasí a domluví termín. Jídelna před akcí dostane plakátek s názvy pokrmů.

Den předem zavolá kuchař ohledně podrobností nebo přijede založit maso a nastavit s místními kolegy noční vaření. V den "D" vše společně dokončí a jídla samozřejmě také vydají.

Galerie: 
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.