KU Young Chef 2018

Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.

KU Young Chef 2018 | logo

Vzdělávací program Kulinářské umění byl založen v červenci 2014. V současné době se ho účastní tisíce žáků, stovky učitelů, řada profesionálů i hobby kuchařů.

O čtyři roky později odstartoval nultý ročník navazující soutěže KU Young Chef 2018. Do soutěže se mohli přihlásit absolventi škol, kde se vyučuje podle principů Kulinářského umění.

Nominační týdny

KU Young Chef 2018 | ambasadoři

Během čtyř nominačních týdnů se sešlo vždy osm soutěžících se zkušenými šéfkuchaři. Společně pracovali v dopoledních tematických master class, aby odpoledne zúročili nově prohloubené znalosti v boji o postup do finále. Během týdne soutěžící zažili také dvě degustační večeře ve vybraných restauracích nebo připravené Národním týmem AKC ČR. Z každého nominačního týdne postoupila trojice nejlepších.

Kategorie učitel

Mezi nominačními týdny a finálovým týdnem proběhne zvláštní soutěžní kategorie učitel. Nejlepší z 11 učitelů bude znám 24. srpna.

Finálový vyřazovací týden

Ve finálovém vyřazovacím týdnu se v pondělí 3. září setká 12 finalistů. Každým dnem se jejich počet sníží. V sobotu 8. září se poslední tři utkají o titul KU Young Chef 2018.

V této soutěži platí dvojnásob olympijské „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.“ Absolventi mají možnost seznámit se a společně pracovat s 16 předními českými šéfkuchaři. Kdo ví, u koho nastartují svou kariéru.

Galerie: 
KU Young Chef 2018 | 1. nominační týden | Základní omáčky a polévky
KU Young Chef 2018 | 1. nominační týden | Základní omáčky a polévky
KU Young Chef 2018 | 1. nominační týden | Maso a drůbež
KU Young Chef 2018 | 1. nominační týden
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden | Pasta a rissoto
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden | Pasta a rissoto
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden | Maso a drůbež
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden | Ryby a mořské plody
KU Young Chef 2018 | 2. nominační týden
KU Young Chef 2018 | 3. nominační týden | Snídaně a vejce
KU Young Chef 2018 | 3. nominační týden | Degustace
KU Young Chef 2018 | 3. nominační týden | Ryby a mořské plody
KU Young Chef 2018 | 3. nominační týden
KU Young Chef 2018 | 4. nominační týden | Základní omáčky a polévky
KU Young Chef 2018 | 4. nominační týden | Maso a drůbež
KU Young Chef 2018 | 4. nominační týden | Degustace
KU Young Chef 2018 | 4. nominační týden | Ryby a mořské plody
KU Young Chef 2018 | 4. nominační týden
Mohlo by vás zajímat
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.