Svařené víno: koření všemi smysly

Ať připravíte svařené víno červené nebo bílé, díky ovoci a celé skořici na míchání mu nikdo neodolá. Koření Wiberg tak může potěšit nejen zrak, čich a chuť, ale i hmat. Věřte, že za požitek jsou zákazníci ochotní připlatit. A těm, kteří svařené víno nevyhledávají, můžete nabídnout voňavý jablkový koláč.

Wiberg | Jablečný štrúdl

Svařené víno / jablkový štrúdl

Ovocná chuť vyzrálých pomerančů a citronů, jemná příchuť vanilky a hřebíčku. To je kořenící směs firmy Wiberg pro přípravu svařeného vína, moštu či sladkých dezertů, třeba jablkového koláče.

K vykouzlení lahodného svařeného vína stačí 1 kávová lžička na ¼ litru vína. Balení tak vystačí na 640 litrů vína. Koření se dodává v aroma trezoru, který chrání sílu koření před vnějšími vlivy.

Kompletní sortiment značky Wiberg hledejte na mujBidfood.cz

Přečtěte si o koření také článek Mrazem sušené byliny rozvoní celou kuchyni

Wiberg | Svařené víno

Dáte si svařené víno červené nebo raději bílé?

Na 10 sklenic svařeného vína je v obou případech potřeba 2 litry vína s ovocnou chutí, 20 až 30 g koření Svařené víno / jablkový štrúdl a cukr. Koření se přidá do vína, to se ohřeje přibližně na 80°C – nesmí se vařit. Poté se dochutí cukrem a nalije do sklenic.

Na ozdobu červeného svařeného vína se nakrájí 2 pomeranče na plátky, které se uprostřed naříznou, ochutí Orangia sun Wiberg (přípravek s přírodním pomerančovým aroma) a ozdobí se jimi okraj sklenice. K bílému svařenému vínu se stejným způsobem použijí 2 citrony a Citronia sun Wiberg (přípravek s přírodním citronovým olejem). Na závěr se do sklenice vloží Skořice celá Wiberg na míchání.

Jablkový koláč

Na těsto koláče podle firmy Wiberg je pro 10 osob třeba 300 g mouky, 50 g cukru, 175 g měkkého nesoleného másla, 50 ml studené vody, Skořice mletá, Muškátový oříšek celý, Sůl himalájská jemně mletá a na náplň 1,2 kg na plátky nakrájených jablek, 150 g hnědého cukru, 50 g strouhanky, Svařené víno / jablkový štrúdl, Citronia sun, 50 ml mléka na potírání během pečení.

Wiberg | Svařené víno / jablkový štrúdl | 643249

Mouka, cukr a koření se smíchají v míse, po plátcích se přidává máslo a vytváří hrubá směs. Poté se směs uhněte se studenou vodou v hladké těsto. Hotové těsto se zabalí do fólie a nechá odležet v ledničce přibližně 30 minut. Plátky jablek se smíchají s hnědým cukrem, kořením a strouhankou.

Těsto se rozdělí na dvě poloviny a obě se vyválí. První polovina se vyloží na plech s okraji a na ni náplň. Druhá polovina se nakrájí na proužky, z kterých se navrch vytvoří mřížka. Na okrajích se pečlivě přitlačí. Koláč se peče při 200°C v nejnižší pozici přibližně 15 minut. Poté se dopéká při přibližně 175°C cca 40 minut, až na mřížce vznikne lehká krusta.

Mohlo by vás zajímat
Norimberský vánočním trh a svařené víno Gerstacker
Vánoce – vánoční trhy – Norimberk – svařené víno! Jedním ze symbolů adventu je svařené víno. A o tom s proslulým Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker to platí dvojnásob. Poprvé se svařené víno na norimberském vánočním trhu objevilo v roce 1855.
Coronet | ovocné kompoty
Jaké odrůdy ovoce nebo kvalitativní třídy se ukrývají za plechem konzerv Coronet? Jaké to přináší kuchařům a cukrářům výhody? Konzervované ovoce Coronet patří díky výborným vlastnostem a chuti mezi to nejlepší, co lze dnes na gastronomickém trhu koupit.