Hírek

V pátek 9. května proběhne v Bidfood Gastrostudiu finále projektu Vaříme s chutí. V boji o titul se utká šest týmů. Jejich úkolem bude připravit polévku z luštěnin a hlavní chod z ryby. V sázce je hodně – prestiž i finanční a materiální odměna.
V rámci e-shopu mujBidfood.cz najdete propojený e-shop Bidfood Gastrozařízení v novém modernějším vzhledu s novými funkcemi, které usnadní nakupování. Technologie a vybavení pro všechny provozovatele gastronomických provozů, restauratéry, barmany, cukráře nebo majitele obchodů.
Přestože má většina z nás kuchaře Banquet týmu spojené s radami, jak správně pracovat se sous-videm masem, Petr, Pavel a Pepa toho umějí mnohem víc. V polovině dubna se pustili spolu se studenty SŠTŘ Nový Bydžov do omáček, a to hned do pěti!
Speciální mouky na pizzu, focacciu a těstoviny dováží Bidfood přímo z Itálie od Molini Pivetti již deset let. Mouky Pivetti tehdy obstály v pečlivém testu mouk v konkurenci výrobků od sedmi firem a zájem zákazníků správnost volby potvrzuje.
Na začátku dubna proběhl v Plzni již 29. ročník nejprestižnější soutěže pro mladé talenty v gastronomii. O tituly bojovalo 13 cukrářů a 19 kuchařů z učilišť a středních odborných škol z celého Česka. „Letošní ročník byl velmi vyrovnaný,“ hodnotí výkony studentů porotci.
Do Plzně se sjelo téměř 150 vedoucích školních jídelen na první jarní školení, jež pořádaly Jídelny.cz a jejichž je společnost Bidfood hlavním partnerem. Řeč byla o novém spotřebním koši a nechyběly ani ukázky rybích či bezmasých pokrmů od uznávaných šéfkuchařů.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Nové distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood zahájilo provoz. Moderní depo v Plané u Českých Budějovic přispěje k lepšímu poskytování služeb zejména v Jihočeském kraji.
Svěží, chuťově pestré, s dokonalým platingem. Takové bylo pětichodové menu, které na březnovém kurzu v Bidfood Gastrostudiu připravil Ondřej Koráb, šéfkuchař Grandhotelu Pupp a držitel titulu Kuchař roku. Účastníci workshopu mohli ochutnat jehněčí či zvěřinu.
Obchodní zástupci a operátorky zákaznického centra nahlédli pod pokličku výrobních programů v opavské továrně Bidfood. Na vlastní oči viděli výrobu zmrzlin Prima, hotových jídel Nowaco jako jsou plněné knedlíky či smažený sýr a sous-vide masa Banquet.