Téma # Bidfood Kralupy: zmrazené ryby

Zpracovnu zmrazených ryb vybudoval Bidfood v Kralupech nad Vltavou prakticky od nuly. V lednu 1998 zde zahájila provoz první malá balírna ryb. Současným moderním výrobním provozem prochází 5 000 tun zmrazených ryb ročně. To představuje na 230 kamionů, které by vytvořily přes 4 km dlouhou kolonu.
Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb. Není na světě většího odběratele zmrazených bloků štikozubce tichooceánského (merluccius productus), z kterých řežeme populární rybí filé. Zpravidla do kuchyňské úpravy opracováváme vepřové a hovězí maso. Naše kralupská zpracovna zvěře je jednou z největších ve střední a východní Evropě.
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
V Kralupech byla letos dostavěna a otevřena zpracovna zmrazených ryb. V říjnu se tu rozeběhla také nová výkonná linka, která rozřezává rybí bloky. Z nich vzniká populární rybí filé Nowaco. Kralupský Bidfood patří v tomto segmentu výroby k absolutní špičce ve střední Evropě.
Nové přitažlivé obaly se značkou Nowaco ukrývají filety z mořské štiky kanadské. Bidfood stejné ryby používá také pro populární porce filé Nowaco. Oproti dříve prodávaným filetám se novinka pyšní kvalitou PBO, což znamená, že filety jsou zcela bez kostí.
Víte, co znamená seafrozen, MSC nebo PBO? Víte, z jakých ryb se filé vyrábí, jak se ryby loví a zpracovávají? Podívejte se na video z továrny na moři. Přesvědčte se, že nejprodávanější porce filé v Česku obsahují 100% rybího masa.
Zákazníci nyní mají jistotu, že nákupem produktů označených MSC nepřispívají k drancování oceánů, ale naopak podporují trvale udržitelný rybolov. Bidfood splnil podmínky pro získání prestižních certifikátů Marine Stewardship Council. Tím jako zpracovatel a velkoobchod potravin uzavřel řetězec osvědčení ekologického přístupu k rybářství, zpracování a prodeji.