Cukrárna ve vašem mrazáku

Švarcvaldský višňový dort | 336445
Chcete se stát v očích vašich hostů mistrem cukrářem a cukr v kuchyni je váš nepřítel? Jestli odpovídáte ano, vyjměte dort z mrazáku a za pár hodin můžete servírovat třeba čerstvý sacher - měkký nadýchaný dort s jemným meruňkovým džemem a čokoládovou polevou.

Tento a mnohé další výjimečně kvalitní dorty za dobrou cenu dováží Bidfood z Německa od cukrářů z Coppenrath & Wiese. Spojení "čerstvý dort" je u nich zcela na místě, protože po šokovém zmrazení při –40°C a po pozvolném rozmrazení všechny chuťové a nutriční hodnoty zůstávají stejné jako u čerstvého zboží.

Umělým barvivům, aromatům a konzervačním látkám vstup zakázán

Sacher |  336415

Po rozmrazení dortů od Coppenrath & Wiese nikdo nepozná, že byly rozmrazeny. Jejich cukráři používají výhradně kvalitní suroviny.

Výrobní tajemství korpusu sachru cukráři přísně střeží. Poctivou čokoládovou polevu vyvinul Wiese spolu s rakouskými kolegy podle originální receptury. Použité tuky po rozmrazení nepouští žádnou vodu. A meruňková zavařenina je prostě z meruněk.

Ne nadarmo se sacher stal třetím nejúspěšnějším produktem Coppenrath & Wiese v Evropě. Dokonale nahrazuje čerstvý originál nejen na domácí půdě, ale i v Rakousku, kde se sacher zrodil.

Aktuální sortiment naleznete v našem e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Coppenrath & Wiese

Pohádkový úspěch kuchtíka před panstvem

Slavný zákusek vynalezl šestnáctiletý Franz Sacher v roce 1832. Tehdy si kníže Metternich objednal na večer nový dezert pro své rozmazlené hosty a šéfkuchař zrovna nebyl k disposici. Nelehký úkol doprovozený Metternichovým varováním tak padl na Franze. A jako v pohádce učeň z druhého ročníku sklidil u panstva úspěch. Když se Franz osamostatnil, svůj recept oprášil a odstartoval zřejmě nejslavnější kariéru dortu. Později jeho syn založil ve Vídni Hotel Sacher.

Coppenrath & Wiese | logo

Historie Coppenrath & Wiese

Cukrářská tradice rodinné firmy Coppenrath & Wiese sahá ještě hlouběji, až do 18. století. Malá cukrárna se však zásadně změnila až poměrně nedávno, v 70. letech 20. století. Cukrář Josef Wiese s bratrancem Aloysem Coppenrath dostali geniální nápad: šokové zmrazení. Díky tomu mohli začít rozvážet čerstvé zboží po celém Německu. Dnes je Coppenrath & Wiese největším evropským výrobcem mražených dezertů.

Žádný stroj nenahradí estetické cítění cukráře

Švarcvaldský višňový dort | 336445

Dodnes však začínají s ručně vyrobeným dortem nebo zákuskem. Postupně ruce cukrářů nahrazuje technika. Technicky nadaný mistr cukrář Wiese vymýšlí "hejblátka", kterými usnadní cukrářům práci, aby se mohli opět věnovat tvorbě nových dezertů. Dodnes však nepřišel na to, jak by nějaký stroj dokonale kladl višně na švarcvaldský dort. A tak višničky na dort musí dávat ručně, protože výsledek musí vypadat jako ručně vyrobený.

Mohlo by vás zajímat
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bagetier | plundrová mřížka puding a jahoda
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.