Téma # Bidfood Kralupy: zvěřina

Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb. Není na světě většího odběratele zmrazených bloků štikozubce tichooceánského (merluccius productus), z kterých řežeme populární rybí filé. Zpravidla do kuchyňské úpravy opracováváme vepřové a hovězí maso. Naše kralupská zpracovna zvěře je jednou z největších ve střední a východní Evropě.
Jedna z největších zpracoven zvěřinového masa ve střední a východní Evropě byla otevřena 12. 12. 2012 v areálu kralupského Bidfoodu. Legálně ulovená volně žijící zvěř sem míří od mysliveckých sdružení i z několika vlastních výkupních míst rozmístěných po celé ČR.
Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
Výkupní místa Petron neomezují výkup, naopak Krajská veterinární správa legální kontrolované zpracování divokých prasat podporuje. Konzumenti zvěřiny Petron, jak již je zvykem, se nemusí ničeho bát.
Servírujete výborná jídla ze zvěřiny a chcete, aby Vás zákazníci kvůli zvěřině vyhledávali? Bidfood odstartoval projekt "Dobrá zvěřina", který propaguje restaurace s prověřenou českou zvěřinou Petron. Přihlaste se! Počet restaurací je omezen.
Víte, jaký je rozdíl mezi zvěří a zvěřinou? Zvěř žije volně v přírodě a zvěřina je zpracované maso zvěře. U zvěřiny Petron si navíc můžete být jistí, že pochází z českých honiteb. Nezaměňujte však zvěřinu s masem zvířat z farmového chovu, která nežijí volně, a proto jsou považována za běžná jateční zvířata.