Bidfood Opava: Zmrazené pečivo
V Opavě byla výroba těst a pečiva zahájena na jaře 2010. Do širšího povědomí se zapsalo listové těsto pod značkou Nowaco, později (2013) v obalech tradičních českých jídel Dobroty babičky Kláry. Díky vysoce kvalitním surovinám a unikátní technologii dosahuje struktura těsta až 90 vrstev. Klasický ruční postup hnětení, válení, prokládání tukem a překládání nahrazuje 50 metrů dlouhá a velmi složitá výrobní linka.
V případě výroby pečiva pokračuje čerstvě připravené těsto na lince plynule dál přes krájení, tvarování, plnění, zdobení a pečení až ke zmrazení. (Pečivo z listového těsta se nepředpéká, aby se na cestě k zákazníkům nepoškodilo.) Do mrazícího tunelu odjíždí až 8 000 kusů pečiva za hodinu, kde se při teplotě –30°C až –40°C šokově zmrazí. Málokdo si uvědomuje, že rychlá konzervace mrazem je nejšetrnější metoda uchování potravin.
Zmrazené pečivo (i velká balení těsta) se prodává pod značkou Bagetier. Za rok výrobní halu opustí 4 000 tun zmrazeného těsta a pečiva. To by zaplnilo přes 180 kamionů, jejichž kolona by byla delší než 3 km.
Další informace o značkách Bagetier a Dobroty babičky Kláry
Zmrazené pečivo je možné objednat na portálu mujBidfood.cz pod značkou Bagetier
a listové těsto v kategorii Pečivo a dezerty / Těsta / Listové těsto