Bidfood Expo 2017 | tipy z Prahy aneb na shledanou v Olomouci

Co vzbudilo největší zájem návštěvníků na pražské zastávce Bidfood Expo 2017, největšího gastronomického veletrhu pro profesionály? Vedle show a diskuse šéfkuchařů v sestavě Domenico Pasculli, Zdeněk Pohlreich, Marek Raditsch a Emanuele Ridi to byla smršť informací a ochutnávek u 70 stánků.

Bidfood Expo 2017 | zvěřina Petron

Zvěřina Petron

Největší atrakcí stánku Petron je kus srnčího ve visu, který se na místě kostí a rovnou griluje.

Lukáš Volf | garant nákupu zvěřiny

Marinované maso Tenderpork

Největší zájem zákazníků vzbudily novinky značky Tenderpork – vepřová kýta a pečeně marinované v medu. Nenašel se nikdo, kdo by maso nevychvaloval.

Daniel Šíša | garant nákupu masa

Bidfood Expo 2017 | čerstvé ryby

Čerstvé ryby

Návštěvníky zaujala čerstvost ryb a šíře sortimentu od kvalitních ryb z České republiky nebo Chorvatska až po exotické ryby ze Srí Lanky nebo Nového Zélandu.

Petr Čtrnáct | garant nákupu čerstvých ryb

Pečivo a dezerty Bagetier

Velmi dobře se prezentovala dvojice novinek – Bohemia koláčky mix pro výbornou chuť a trendový tvarohový dort se slaným karamelem.

Jan Leština | garant nákupu pečiva

Přesvědčte se v Olomouci, kam se veletrh stěhuje již za pár dní; přihlašovací formulář naleznete na www.bidfood.cz/expo

Zmíněné produkty hledejte na mujBidfood.cz, výrobky zařazené v posledních dvou měsících v sekci Novinky

Bidfood Expo 2017 | zmrzliny La Panna

Zmrzliny Prima & La Panna

Návštěvníky ohromilo nové menu alkoholických koktejlů s Prima zmrzlinami, které bylo vytvořeno ve spolupráci s Buggsy´s barem. Velmi se líbily naše poháry na zmrzlinu od Ronyho Plesla. Zákazníky také příjemně překvapily luxusní zmrzliny La Panna.

Lukáš Dědek | garant nákupu zmrzlin

Česká a italská vína

Jednoznačně největší zájem vzbudilo moravské vinařství Němčičky. Zákazníkům vína moc chutnala. Stejně tak ocenili kvalitu nově zalistovaných italských vín. A jak bývá zvykem na podobných akcích, šumivá vína tekla proudem.

Iveta Steinerová | garantka nákupu vína

Bidfood Expo 2017 | česká a italská vína

Sortiment italských produktů

Návštěvníci byli nadšeni pizzou z italské mouky: tenká a křupavá, zkrátka jako v Itálii.

Barbora Šantorová | garantka nákupu italského sortimentu

Mléčné výrobky Frischli

Největší zájem na našem stánku vzbudila zakysaná smetana Creme Frischli 24%, která je extrémně krémová a hustá. Hodí se na studenou i teplou kuchyni či cukrařinu. Název odkazuje na slavnou matku všech zakysaných smetan, francouzskou Créme Fraîche. Cenou se blíží Česku, zatímco kvalitou Francii.

Michal Schlanger | garant nákupu mléčných výrobků

Bidfood Expo 2017 | drůbeží maso

Drůbeží maso

Kuře Le Coquelet, které váží cca 450 g, může obohatit každé menu. Lidé se mohli při ochutnávce jarního kuřátka přesvědčit, že vypadá luxusně, chutná lahodně a je to výrobek pro každého.

Jiří Michal | garant nákupu drůbeže

Řeznictví a uzenářství U Dolejších

Výborné davelské hot dog a debrecínské párky jsme přímo ve stánku poprvé nabízeli v připravených hotdogách s hořčicí a kečupem. Davelské párky byly v letním srovnávacím testu na kvalitu hot dog párků hodnoceny nejlépe.

Jan Leština | garant nákupu uzenin

Mohlo by vás zajímat
Nowaco | rybí nugety
Z velmi kvalitní rybí suroviny se vyrábí vynikající nugety, které se v gastronomii osvědčily jako hlavní jídlo i chuťovka na rautech. Nyní přichází varianta v maloobchodním balení pod značkou Nowaco.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.