Prezentace zvěřiny Petron v Rožnově pod Radhoštěm

Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Restaurace, které zařadily do stálého menu zvěřinu Petron, mají zájem o jeho rozšiřování. Příkladem je prezentační akce v Rožnově pod Radhoštěm, kam přijelo 28 zástupců z 19 významných restaurací z Valašska. Inspirativní sedmichodové menu připravil šéfkuchař David Wisniowski.

Prezentace byla pojata formou netradiční zážitkové kuchyně ze zvěřiny. O originální kulinářská díla se postaral šéfkuchař David Wisniowski, člen Gastro Teamu Bidfood, za pomoci šéfkuchaře Jana Malachovského z firmy Retigo, v jejichž gastrostudiu se akce konala. Poděkování patří i zástupcům firmy Bonduelle, kteří zajistili netradiční přílohy k pokrmům, a firmě Nektar Natura za pitný režim pro účastníky.

Odborný výklad o zvěřině Petron podal pan Lukáš Volf, garant nákupu zvěřiny. V závěrečné diskuzi se účastníci zajímali zejména o téma nutriční hodnoty a zdravotní nezávadnosti zvěřiny Petron.

Máte-li zájem o prohlídku největší zpracovny zvěře v ČR nebo o podobnou prezentaci v regionu, přímo v provozovně či v Gastrostudiu Bidfood, požádejte svého obchodního zástupce.

Menu

Předkrm:

  • Terinka s kančím masem a konfitovaným česnekem, alsaský cibulový koláč

Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm

Polévka:

  • Krémová bažantí polévka s žemlovými knedlíčky, česnekovými lupínky, slaninový prach

Hlavní chody:

  • Kančí kýta v tyrolském špeku s ostružinovou espumou, batátovými noky
  • Tagliatelle s trhaným bažantím masem, ratatouile zeleninou a rozmarýnem, parmazán
  • Prso z divoké kachny Sous-vide s chřestovým Veloute, ravioly s buvolí ricottou

Specialita:

  • Daňčí hřbet v krustě makadamových ořechů, espumou ze smržů, na pečených jablkách, batátové pyré

Dezert:

  • Trhanec na jalovci s ostružinami a petrželkovým podmáslím
Fotografie: 
Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Mohlo by vás zajímat
Pečená křepelka
Křepelka vyniká mezi pernatou zvěří, protože je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou jako bažant. Celá křepelka představuje dokonalou porci pro jednu osobu podobně jako polovina jarního kuřátka.
Juniorský národní tým AKC ČR 2018
Na podzim proběhlo výběrové řízení na nové členy Juniorského národního týmu, který pracuje pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Nyní tým ladí formu a chystá se na řadu akcí, které korunuje účast na kuchařské olympiádě IKA 2020.