Uzeniny z regionů 2 | Beskydské uzeniny Chodura

Oblíbenost původních výrobků od regionálních řezníků a uzenářů roste. I proto s nimi velkoobchod potravin Bidfood rozvíjí v posledních letech spolupráci. Přibližme si rodinnou společnost Beskydské uzeniny Chodura s téměř stoletou tradicí.

Beskydské uzeniny Chodura | Karel Chodura

Historie značky Chodura

V Ostravě na dnešní Nádražní ulici si roku 1919 pronajal krámek pan Karel Chodura. Vsadil na pracovitost a poctivost. Jeho úsilí se mu vyplatilo.

Pro špičkovou kvalitu se výrobky Chodura staly vyhlášenými po celé severní Moravě. To mu umožnilo rozšíření obchodu o vlastní velkovýrobu šunek. Také ostatní výrobní prostory byly zvětšeny. Současný příběh se začal psát v roce 1990, kdy se pan Petr Chodura, vnuk zakladatele, rozhodl pokračovat v rodinné tradici.

Beskydské uzeniny Chodura | logo

Kvalita až na prvním místě!

Karel Chodura | zakladatel

Výroba ve Frýdku-Místku

Společnost Beskydské uzeniny Chodura zaujímá významné místo mezi středně velkými zpracovateli masa a výrobci masných výrobků v České republice. Výrobní závod se nachází ve Frýdku-Místku a logistické centrum, ze kterého jsou výrobky distribuovány zákazníkům, se nachází v nedalekých Fryčovicích.

Beskydské uzeniny najdete v našem e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Chodura

Beskydské uzeniny Chodura

Ocenění

Nadstandardní kvalitu a jakost výrobků dokládá mimo jiné řada ocenění, mezi nejdůležitější patří značka kvalitních potravin Klasa. Nejnovějším oceněním je Česká a Dětská chuťovka.


 
 

Galerie: 
Chodura | Pivní salám | 721318
Chodura | Medová šunka | 721212
Chodura | Vepřová zauzená šunka | 721213
Chodura | Šunka z kuřecích prsou | 726060
Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Drůbež Dýšina | drůbeží šunky
Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu. Nyní zde udí šest druhů drůbežích šunek pod značkou Drůbež Dýšina. Šunky z kuřecích a krůtích prsou se vyrábí ve třech kvalitativních třídách s 62%, 73% a 94% masa. Všechny skvěle chutnají a neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.