Petron – česká zvěřina

Petron – česká zvěřina | logoZvěřina z českých lesů se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron vyrábí Bidfood ve vlastním moderním závodě. Na trh dodává cenově dostupnou zvěřinu ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v Česku. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chce Bidfood vrátit do našeho jídelníčku.

Doporučujeme seriál článků Zvěřina Petron:
1 | Legální výkup zvěře zaručuje kvalitní zvěřinu
2 | Rizika a sankce Vám s námi nehrozí
3 | Zpracování zvěřiny máme pod kontrolou
4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa

Jaké novinky přinesla sezóna 2014/2015? Víte, že pro sezónu 2015/2016 otevíráme tři nová výkupní místa ulovené zvěře? Více se dočtete v článku: Výkup zvěře a prodej zvěřiny

O projektu "Dobrá zvěřina", který certifikuje a propaguje restaurace: Kam na dobrou zvěřinu? K Vám!

Aktuální sortiment naleznete vždy v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Petron.

Zvěřina z českých lesů a honiteb

Zvěřina Petron pochází od českých mysliveckých sdružení, která se o zvěř celoročně starají dle mysliveckého práva. Díky jejich péči je zvěře dostatek. Lov je potom přirozeným způsobem usmrcení zvířat, která by svým přemnožením narušila rovnováhu v přírodě a působila by škody. Proto je zvěřina eticky a ekologicky hodnotnou potravinou.

Divoká zvířata na rozdíl od jatečních netrpí stresem. Díky včasnému ošetření se zvěř dostává ke zpracování v nejvyšší možné kvalitě.

Nový provoz na zpracování zvěřiny

V areálu společnosti Bidfood byla 12. prosince 2012 otevřena jedna z největších zpracoven zvěřinového masa ve střední a východní Evropě. Moderní závod splňuje nejpřísnější hygienické podmínky a je pod stálým veterinárním dohledem. Každý přijatý kus prochází několikanásobnou kontrolou. Dvakrát zvěř prohlíží úřední veterinární lékař a vzorky masa prochází laboratorními testy.

česká zvěřina Petron | příjem zvěře v průběhu roku dle hmotnosti
příjem ulovené zvěře ke zpracování v průběhu sezóny 2014/2015 dle hmotnosti

Pouze prověřené maso se uvolňuje k dalšímu zpracování. Pečlivě ošetřená a řádně vychlazená zvěřina se očišťuje do kuchyňské úpravy a vakuově balí. K zákazníkům míří zvěřina Petron celoročně ve stálé kvalitě mrazená a v lovecké sezóně chlazená.

Český výrobek | zvěřina Petron a Nowameat

Český výrobek

Výrobky ze zvěřiny značky Petron získaly 26. srpna 2013 oprávnění používat logo „Český výrobek – Garantováno Potravinářskou komorou ČR“. Logo upozorňuje na kvalitní produkty vyrobené v Česku z českých surovin.

Více k tomuto označení v článku Český výrobek pro Nowameat a zvěřinu Petron.

Z lesa až na Váš stůl

Volně žijící zvířata mají v přírodě dostatek pohybu. Proto se v jejich mase nalézá méně tuku a svalová vlákna jsou jemnější než u jiných běžně konzumovaných mas. I díky tomu je zvěřina dobře stravitelná.

V potravě se nevyskytují umělá krmiva. Zvěřina se vyznačuje příznivým složením a je velmi výživná. Mimo jiné obsahuje důležité Omega-3 nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny, které lidské tělo není schopno samo vyprodukovat.

Jelení ragú na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré a masovou omáčkouK zachování všech hodnot je důležité odborné zpracování a uchování masa bez porušení teplotního řetězce. Poslední článek – přepravu k zákazníkovi zajišťují moderní auta velkoobchodu potravin Bidfood.

Značka Petron je zárukou nejvyšší kvality zvěřiny. Tento původní přírodní produkt neodmyslitelně patří do české tradiční i moderní kuchyně.

Fotografie: 
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
Jelení ragú na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré a masovou omáčkou
Dušená mufloní kýta s uzenou slaninou a konfitované brambůrky v másle s badyánem
Plec z divočáka po staročesku

Katalog Zvěřinové maso Petron 2015

Zvěřinové maso Petron 2015

Přinášíme Vám exkluzivní produkt, který je vhodný jak pro moderní gastronomii jako vysoce hodnotná potravina, tak na stoly domácností jako tradiční pokrm. Navzdory zažitým zvyklostem je zvěřina vhodná celoročně a o jejím zařazení na Vaše jídelníčky rozhoduje způsob úpravy, nikoliv roční období. Přejeme dobrou chuť a lovu zdar!

Lukáš Volf | garant nákupu zvěřiny

Mohlo by vás zajímat
Tomáš Krátký
Představujeme Vám Tomáše Krátkého, kuchaře – umělce, člena klubu Chef de Chefs, žáka Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního a hlavně je ozdobou denního menu. A proč si vybral zvěřinu Petron?
Dobrá zvěřina | ikona
Servírujete výborná jídla ze zvěřiny a chcete, aby Vás zákazníci kvůli zvěřině vyhledávali? Bidfood odstartoval projekt "Dobrá zvěřina", který propaguje restaurace s prověřenou českou zvěřinou Petron. Přihlaste se! Počet restaurací je omezen.