Petron – česká zvěřina

Petron – česká zvěřina | logoZvěřina z českých lesů se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron vyrábí Bidfood ve vlastním moderním závodě. Na trh dodává cenově dostupnou zvěřinu ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v Česku. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chce Bidfood vrátit do našeho jídelníčku.

Katalog Zvěřinové maso Petron 2015

Petron – česká zvěřina

Katalog Zvěřinové maso Petron 2015
(pdf, 8.91 MB)

Doporučujeme seriál článků Zvěřina Petron:
1 | Legální výkup zvěře zaručuje kvalitní zvěřinu
2 | Rizika a sankce Vám s námi nehrozí
3 | Zpracování zvěřiny máme pod kontrolou
4 | Prodej zdraví prospěšného zvěřinového masa

Jaké novinky přinesla sezóna 2014/2015? Víte, že pro sezónu 2015/2016 otevíráme tři nová výkupní místa ulovené zvěře? Více se dočtete v článku: Výkup zvěře a prodej zvěřiny

O projektu "Dobrá zvěřina", který certifikuje a propaguje restaurace: Kam na dobrou zvěřinu? K Vám!

Aktuální sortiment naleznete vždy v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Petron.

Zvěřina z českých lesů a honiteb

Zvěřina Petron pochází od českých mysliveckých sdružení, která se o zvěř celoročně starají dle mysliveckého práva. Díky jejich péči je zvěře dostatek. Lov je potom přirozeným způsobem usmrcení zvířat, která by svým přemnožením narušila rovnováhu v přírodě a působila by škody. Proto je zvěřina eticky a ekologicky hodnotnou potravinou.

Divoká zvířata na rozdíl od jatečních netrpí stresem. Díky včasnému ošetření se zvěř dostává ke zpracování v nejvyšší možné kvalitě.

Nový provoz na zpracování zvěřiny

V areálu společnosti Bidfood byla 12. prosince 2012 otevřena jedna z největších zpracoven zvěřinového masa ve střední a východní Evropě. Moderní závod splňuje nejpřísnější hygienické podmínky a je pod stálým veterinárním dohledem. Každý přijatý kus prochází několikanásobnou kontrolou. Dvakrát zvěř prohlíží úřední veterinární lékař a vzorky masa prochází laboratorními testy.

česká zvěřina Petron | příjem zvěře v průběhu roku dle hmotnosti
příjem ulovené zvěře ke zpracování v průběhu sezóny 2014/2015 dle hmotnosti

Pouze prověřené maso se uvolňuje k dalšímu zpracování. Pečlivě ošetřená a řádně vychlazená zvěřina se očišťuje do kuchyňské úpravy a vakuově balí. K zákazníkům míří zvěřina Petron celoročně ve stálé kvalitě mrazená a v lovecké sezóně chlazená.

Český výrobek | zvěřina Petron a Nowameat

Český výrobek

Výrobky ze zvěřiny značky Petron získaly 26. srpna 2013 oprávnění používat logo „Český výrobek – Garantováno Potravinářskou komorou ČR“. Logo upozorňuje na kvalitní produkty vyrobené v Česku z českých surovin.

Více k tomuto označení v článku Český výrobek pro Nowameat a zvěřinu Petron.

Z lesa až na Váš stůl

Volně žijící zvířata mají v přírodě dostatek pohybu. Proto se v jejich mase nalézá méně tuku a svalová vlákna jsou jemnější než u jiných běžně konzumovaných mas. I díky tomu je zvěřina dobře stravitelná.

V potravě se nevyskytují umělá krmiva. Zvěřina se vyznačuje příznivým složením a je velmi výživná. Mimo jiné obsahuje důležité Omega-3 nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny, které lidské tělo není schopno samo vyprodukovat.

Jelení ragú na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré a masovou omáčkouK zachování všech hodnot je důležité odborné zpracování a uchování masa bez porušení teplotního řetězce. Poslední článek – přepravu k zákazníkovi zajišťují moderní auta velkoobchodu potravin Bidfood.

Značka Petron je zárukou nejvyšší kvality zvěřiny. Tento původní přírodní produkt neodmyslitelně patří do české tradiční i moderní kuchyně.

Fotografie: 
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
zvěřina Petron | zpracování
Jelení ragú na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré a masovou omáčkou
Dušená mufloní kýta s uzenou slaninou a konfitované brambůrky v másle s badyánem
Plec z divočáka po staročesku
Přiložené soubory: 
PřílohaVelikost
PDF icon Katalog Zvěřinové maso Petron 20158.91 MB